Buttonnak nem pénz, hanem új kihívás kellett - F1VILÁG.HU

Buttonnak nem pénz, hanem új kihívás kellett

HIRDETÉS

Jenson Button elárulta, hogy új kihívásra volt szüksége, és ezért is döntött úgy, hogy átigazol a McLarenhez, amit az is bizonyít, hogy elmondása szerint kevesebbet fog keresni, mint amennyit a Brawnnál keresett volna.

Jenson Button elárulta, hogy új kihívásra volt szüksége, és ezért is döntött úgy, hogy átigazol a McLarenhez, amit az is bizonyít, hogy elmondása szerint kevesebbet fog keresni, mint amennyit a Brawnnál keresett volna.

Bár sokan azt gondolják, hogy csupán az anyagiak miatt döntött a váltás mellett, miután nem tudott megegyezni a Brawn vezetésével, Button elmondta, hogy a pénznek semmi köze ehhez.

“Egyáltalán nem a pénz döntött, hiszen kevesebbet fogok keresni, mint amennyit a Brawnnál kereshettem volna” – mondta a brit pilóta a Radio 5 Live-nak.

“Nem a pénz miatt igazoltam át, és ezt mindenki tudja. Azért döntöttem a váltás mellett, mert hatalmas kihívás lesz Lewis ellen versenyezni az ő környezetében. Nyolc éves korom óta az volt a célom, hogy megnyerjem a bajnokságot, és ez most sikerült. Úgy érzem, hogy új kihívásra van szükségem.”

“Természetesen nagyon keményen kell dolgoznom ebben az új helyzetben, és azt is fogok. Persze nem lesz egyszerű, de már alig várom az új kihívást. Keményen kell dolgoznom, máskülönben esélyem sem lesz elérni azokat a célokat, amiket kitűztem magam elé.”

Button azzal is tisztában van, hogy sokkal kényelmesebben várhatná a következő szezont, ha jelenlegi csapatával marad, azonban hangsúlyozta, hogy úgy érezte, új kihívást kell keresnie.

“Természetesen lehet azt mondani, hogy ’az nem elég nagy kihívás, hogy megvédd a bajnoki címet?’. Nos, valójában az, de én valami mást akartam” – folytatta a brit pilóta már a Reutersnak adott nyilatkozatában, Londonban.

“A Brawnnál nagyon kényelmesen éreztem magam, és ezzel a lépéssel most kikerültem ebből a komfortzónából. Azonban pontosan ez az, ami izgat, és igazi kihívást jelent számomra. Óriási kihívás egy olyan csapathoz igazolni, ahol Lewis már három éve versenyez, és világbajnoki címet is szerzett. De pontosan ezért döntöttem a váltás mellett.”

Button természetesen nagyon hálás jelenlegi csapatának, ahol az elmúlt hét év egy igazi hullámvasút volt számára, ám végül felért a csúcsra, és az idei évben megszerezte a világbajnoki címet.

A brit pilóta hozzátette, hogy csapata mindent megtett azért, hogy megtartsa szolgálatait a jövő évre, de túlságosan kecsegtető volt számára a McLaren ajánlata, amit egyszerűen nem tudott és nem is akart visszautasítani.

Hirdetés

“Mindössze csak néhány héttel ezelőtt tudtam meg, hogy felbukkanhat ez a lehetőség, és már akkor nagyon izgatottá tett” – folytatta Button, aki bízik abban, hogy megmarad a jó kapcsolata csapatfőnökével, Ross Brawnnal.

“Természetesen mindig szomorú elhagyni egy hozzád közel álló személyt, aki ráadásul sokat segített abban, hogy megszerezd a bajnoki címet. Azonban szerintem megérti a döntésem hátterében álló okokat, és továbbra is barátok tudunk maradni, legalábbis bízom benne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!