Buttonnal is tárgyal a Ferrari, de Räikkönen nem érdekli - F1VILÁG.HU

Buttonnal is tárgyal a Ferrari, de Räikkönen nem érdekli

HIRDETÉS

Jenson Buttonnal is tárgyalásokat folytat a Ferrari Forma-1-es csapata egy esetleges 2013-as szerződés kapcsán – értesült a BBC, mely megtudta, Kimi Räikkönen menedzsmentje is megkereste a patinás istállót.



Jenson Buttonnal is tárgyalásokat folytat a Ferrari Forma-1-es csapata egy esetleges 2013-as szerződés kapcsán – értesült a BBC, mely megtudta azt is, Kimi Räikkönen menedzsmentje is megkereste a patinás istállót.

Felipe Massa szerződése az idei év végén jár le Maranellóban, és miután a brazil csapattársához, Fernando Alonsóhoz képest meglehetősen gyengén szerepelt a bajnokság eddig eltelt részében, jó esély van arra, hogy a szezont követően távozni kényszerül.

A BBC úgy tudja, helyére a legesélyesebbek Paul di Resta, Nico Hülkenberg, valamint Sergio Perez, noha az említett három versenyző meglehetősen tapasztalatlannak számít, a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo pedig néhány hónapja úgy nyilatkozott, ahhoz, hogy valaki az olasz gárda pilótája legyen, bizonyítania kell, és több tapasztalatra van szüksége.

A brit közszolgálati televízió szakírója, Andrew Benson úgy értesült, a Ferrari Jenson Button iránt is érdeklődik, a brit versenyzőt azonban legalább 2013 végéig szerződés köti a McLaren csapatához. A 2009-es év világbajnoka ráadásul legfeljebb csak abban az esetben csatlakozna az olaszokhoz, ha egy két esztendőre szóló kontraktust kínálnának neki. A Ferrari azonban csupán 2013-ra szeretne aláírni, mivel a pletykák szerint 2014-ben már Sebastian Vettelt igazolná le.

A Magyar Nagydíj hétvégéjén Kimi Räikkönen visszatéréséről is pletykáltak az F1-es paddockban, a BBC pedig úgy értesült, ennek oka, hogy a finn versenyző menedzsmentje ajánlatot tett a Ferrarinak. A maranellói gárda forrásai viszont feltárták, egyáltalán nem érdeklődnek a 32 esztendős pilóta szolgálatai iránt.

Bár Stefano Domenicali a Hungaroringen arról beszélt, nem sietős számukra a döntés, a hírek szerint a legendás alakulat legkésőbb szeptember végéig szeretne dönteni arról, ki lesz Fernando Alonso csapattársa a 2013-as esztendőben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!