Buttont komolyan aggasztja a riválisok ereje - F1VILÁG.HU

Buttont komolyan aggasztja a riválisok ereje

HIRDETÉS

Jenson Button úgy gondolja, hogy csapatának fel kell kötnie a gatyáját, mert ellenfelei óriási erőt fognak képviselni a hétvégén Valenciában, ugyanis velük ellentétben, mindannyian igen komoly fejlesztésekkel érkeztek meg a spanyol ringre.


Jenson Button úgy gondolja, hogy csapatának fel kell kötnie a gatyáját, mert ellenfelei óriási erőt fognak képviselni a hétvégén Valenciában, ugyanis velük ellentétben, mindannyian igen komoly fejlesztésekkel érkeztek meg a spanyol ringre.

Míg a McLaren csak a júliusi Brit Nagydíjon mutatja be legújabb fejlesztéseit, az ellenfelek már ezen a hétvégén pályára viszik átfogó javítócsomagjukat, amely már magában foglalja a Red Bull-féle kipufogórendszert, amitől mindenki csodát remél.

A Ferrari, a Mercedes GP, sőt a Renault is egy átalakított versenygéppel gördült pályára a mai edzéseken Valenciában, és egytől egyik kiválóan teljesítettek, ami miatt Button komolyan aggódik, mert úgy érzi, csapata nem lesz olyan előnyben, mint az elmúlt versenyen volt Montrealban.

„Az autó elég jól muzsikált, az egyetlen probléma az volt, hogy rengeteg gyors autó volt kint a pályán” – mondta a világbajnoki címvédő, akinek csapata zsinórban két kettős győzelmet aratott az elmúlt két megmérettetésen Törökországban és Kanadában.

„A Ferrari nagyon gyorsnak tűnik, és a Renault, illetve a Mercedes is versenyképes. A Red Bullról pedig nem is beszélve, hiszen pilótái az első háromban végeztek, így velük is mindenképpen számolnunk kell.”

„A legtöbb csapattal ellentétben, mi nem érkeztünk különösebb újításokkal a versenyre, így nem lesz könnyű dolgunk, azonban mindent beleadunk.”

„Silverstone-ban viszont már mi is egy átalakított autóval gördülhetünk pályára, így ezt most ki kell húznunk, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbb pontot megszerezzük.”

Míg Button a kilencedik helyen végzett, csapattársa, Lewis Hamilton eredményesebbnek bizonyult, és az ötödik helyre kormányozta versenyautóját a második edzésen a spanyol ringen.

A bajnokság éllovasa szintén aggodalmának adott hangot a riválisok teljesítménye miatt, azonban optimistán várja a hétvége hátralévő részét, mert úgy érzi, a McLaren is eredményesen fog tudni szerepelni az utcai pályán Valenciában.

Hirdetés

„Nem volt olyan rossz a mai nap” – mondta. „Az első edzés elég jó volt, és aztán, ahogy azt már tegnap is mondtam, nagyon érdekes volt látni, hogy mennyire gyorsak a többiek.”

„Azt kell mondanom, hogy nagyon, de nagyon versenyképesnek tűnnek, de inkább egy kör, és nem a hosszú etapok alatt. Éppen ezért úgy gondolom, hogy a versenyteljesítményünk közelebb van hozzájuk, de a gyors kanyarokban nehéz lesz megfogni őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!