Portugál Nagydíj

Buttont nagyon aggasztja a McLaren tempója

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Buttont nagyon aggasztja a McLaren tempója

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Jenson Button elismerte, a csapat által az elmúlt időszakban elkövetett hibáknál jobban aggasztja az a tény, hogy versenyautóik jelenleg tempóhiánnyal küszködnek.


A McLaren Mercedes brit versenyzője, Jenson Button elismerte, a csapat által az elmúlt időszakban elkövetett hibáknál jobban aggasztja az a tény, hogy versenyautóik jelenleg tempóhiánnyal küszködnek.

A 2009-es év legjobbja csupán a kilencedik helyen tudott célba érni a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon, egy hellyel csapattársa, Lewis Hamilton mögött, aki a rajtrács végéről volt kénytelen nekivágni a futamnak.

A McLaren az elmúlt versenyeken több hibát is vétett – elsősorban a kerékcseréknél, ám a barcelonai időmérőn például Lewis Hamilton pole pozíciójába került az, hogy a csapat elszámolta magát az üzemanyag-mennyiséget illetően.

Buttont viszont jobban aggasztja az, hogy a katalán fővárosban nem volt elég jó a McLaren tempója. Bár a pénteki második szabadedzésen a leggyorsabbnak bizonyult, a hétvége további részében sokat szenvedett az autóval.

„Kemény hétvége volt, különösen vasárnap” – mondta a brit.

„A legfontosabb dolog, hogy megértsük, miért nem volt jó a tempónk hétvégén – úgy sok, mint kevés üzemanyaggal. Még ha az időmérő nem is megy jól, általában tudunk néhány pontot szerezni a futamon, de egyszerűen nem tudtam vigyázni a gumikra, és nem volt jó a tempóm. Ez olyasvalami, ami aggaszt.”

„Igen, Lewis fantasztikus munkát végzett az időmérőn, mint ahogy a csapat is, hiszen ilyen remek autóval állt elő. Lewis a versenyen is jól dolgozott, hiszen nyolcadik lett, amivel elégedett lehet, de a tempó ettől függetlenül nem volt jó. Pocsék hétvégém volt, de ha megnézzük Lewis tempóját a versenyen, akkor nem hiszem, hogy itt kellett volna lennünk. A leggyorsabb köröm a versenyen 2,6 másodperccel volt lassabb, mint az abszolút leggyorsabb kör, ami egyszerűen furcsa, és nem értem, miért van ez.”

„És nem arról van szó, hogy az autó eleje vagy hátulja nem volt jó. Egyik sem. Soha nem voltam még ilyen helyzetben. Nagyon furcsa volt.”

„A Red Bullok jobb munkát végeztek nálunk ezen a hétvégén pontok tekintetében, de még így sem ők voltak a leggyorsabbak, ha összehasonlítjuk őket a Williamsszel, a Sauberrel, a Lotusszal és a Ferrarival. Öt különböző csapat nyert az elmúlt öt versenyen, tényleg nem tudjuk, mi folyik itt, és azt hiszem, ez így van végig a bokszutcában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!