Cáfol a Ferrari, nem akar kiszállni az F1-ből - F1VILÁG.HU

Cáfol a Ferrari, nem akar kiszállni az F1-ből

HIRDETÉS
Közleményt adott ki a Ferrari Forma-1-es csapata azok után, hogy a The Guardian című lapban nemrég megjelent egy interjú Mattia Binotto csapatfőnökkel. A lap – tévesen – azt állította, a szakember a száguldó cirkuszból való kivonulással fenyegetőzött a költségvetési plafon kapcsán.
TEST T1 BARCELLONA - VENERDì 21/02/20 Sebastian Vettel Ferrari

A brit lap cikkét az F1Világ.hu is szemlézte csütörtökön: Binotto az interjúban kifejtette, nem szeretnék, ha a 2021-re tervezett költségvetési plafon mértékét jelentősen csökkentenék a jelenlegi krízis miatt.

„A 145 millió dolláros szint is már egy új és megterhelő kérés ahhoz képest, amiben megállapodtunk tavaly júniusban” – idézte a csapatfőnök szavait a The Guardian.

„Nem lehet megvalósítani további jelentős áldozatok nélkül, főleg a humán erőforrást tekintve. Ezen tovább csökkentve nem szeretnénk olyan helyzetbe kerülni, hogy felül kelljen vizsgálni a további lehetőségeit a versenyzési DNS-ünk bevetésének…”

A Ferrari azonban nemrég közleményt adott ki, melyben tiszta vizet öntött a pohárba.

„Szeretnénk tisztázni azt, amit Mattia mondott a The Guardiannak adott interjúban” – áll a Ferrari sajtóközleményében.

„Soha nem említette azt, hogy a Scuderia Ferrari kilép a Forma-1-ből, épp ellenkezőleg: azt mondta, hogy nem akarunk olyan helyzetbe kerülni, hogy meg kelljen vizsgálnunk a további lehetőségeit a versenyzési DNS-ünk bevetésének – amellett, hogy folytatja a versenyzést az F1-ben – abban az esetben, hogy a költségvetési plafont drasztikus mértékben csökkentik, kockáztatva ezzel többszáz munkahelyet.”

„A félreértést csak fokozta a cikk félrevezető címe is, amit először publikáltak, majd azonnal korrigáltak.”

A The Guardian oldalán a cikk először azzal a címmel jelent meg: ’A Ferrari kész kiszállni az F1-ből, ha a költségvetési plafonon változtatnak’ – figyelmeztet Binotto. Ezt később módosították arra, hogy ’A Ferrari megfontolja F1-es jövőjét, ha a költségvetési plafonon változtatnak’ – figyelmeztet Binotto.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!