Cáfol a Ferrari, nem lesznek további átszervezések! - F1VILÁG.HU

Cáfol a Ferrari, nem lesznek további átszervezések!

HIRDETÉS
A szakember hozzátette, Binotto kinevezése sem házon belüli konfliktusok miatt történt.
Fotó: Red Bull

A Ferrari elnöke, John Elkann cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint Maurizio Arrivabene menesztése után további átszervezések várhatóak a maranellói csapatnál.

A Ferrari nemrég jelentette be, nem hosszabbította meg a csapatfőnök, Arrivabene szerződését, kinek helyét azonnali hatállyal az eddig technikai igazgatóként tevékenykedő Mattia Binotto vette át.

Ezt követően a sajtóban olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint további átalakítások várhatóan csapaton belül – felmerült például, hogy a korábbi csapatfőnök, a jelenleg a Lamborghini ügyvezetőjeként tevékenykedő Stefano Domenicali is visszatérhet Maranellóba.

A Gazzetta dello Sport című olasz lapnak nyilatkozva azonban csütörtökön a Ferrari elnöke, John Elkann leszögezte, nem terveznek további átszervezéseket.

A szakember hozzátette, Binotto kinevezése sem házon belüli konfliktusok miatt történt.

„Meglepődve olvastam nekem tulajdonított szavakat és véleményeket a Ferrarival kapcsolatban, habár ezeket soha nem mondtam, és nem is tükrözik a gondolataimat” – mondta Elkann.

„Úgy érzem, kötelességem tisztázni néhány dolgot az olvasók érdekében, hogy elhangozzék az igazság. Mattina Binotto kinevezése a Ferrari csapatfőnökévé nem jelképez egyfajta „fordulatot” a menedzsmentben, és nem is csapaton belüli nézeteltérések miatt következett be.”

„Épp ellenkezőleg, a vállalat Maurizio Arrivabenével együttműködve hozta meg a döntést, aki az elmúlt négy évben fáradhatatlanul dolgozott pozíciójában, hogy a Scuderia visszatérhessen arra a szintre, amit megérdemel.”

„Mattia munkája, ami már el is kezdődött a következő szezonra, azon alapokon nyugszik, amit az elmúlt években sikerült lefektetni. Ez pedig folytonosságot jelent, nem pedig törést a múlthoz képest.”

Hirdetés

Elkann hozzátette, továbbra is megbízik Louis Camilleri ügyvezető munkájában.

„Visszautasítok mindenféle pletykát vagy elképzelést, mely azt sugallja, hogy visszanyúlunk a múltba, és további változtatásokat végzünk a csapat struktúrájában” – mondta az elnök a Domenicali visszatérésével kapcsolatos szóbeszédre reagálva.

„Az én felelősségem a stabilitás és a koncentráció biztosítása a Ferrari számára, és ugyanez a feladata Louis Camilleri ügyvezetőnek is. Közösen, a Ferrarinál dolgozó hölgyek és urak hozzájárulásával el fogjuk érni azokat a célokat, melyeket pár hónapja nyilvánosan közöltünk is Maranellóból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!