Cáfol a menedzsment, Schumacher nem tesztel az Alpine-nal - F1VILÁG.HU

Cáfol a menedzsment, Schumacher nem tesztel az Alpine-nal

A korábban megjelent hírekkel ellentétben nem fog Magyarországon tesztelni az Alpine csapatával a jelenleg még a Haas színeiben versenyző Mick Schumacher.

A német versenyzőnek jelenleg még nincs érvényes szerződése 2023-ra, az elmúlt hetekben pedig egyre több hír látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy Schumachernek az évad végén távoznia kell jelenlegi csapatától, a Haastól. Günther Steiner, az istálló csapatfőnöke mindenesetre nemrégiben azt mondta, nem hoztak még döntést, így a német pilóta teljesítményét is kiértékelik majd, hogy a csapat számára a lehető legjobb döntést hozhassák meg.

Schumacher viszont sok más versenyzővel egyetemben rajta van az Alpine listáján, mely csapat továbbra is Fernando Alonso utódját keresi. A francia egyesület Oscar Piastrit szerette volna egyik autójába ültetni a következő idényben, az ausztrál azonban kosarat adott nekik, miután kiderült, megállapodott a McLarennel, ahol Daniel Ricciardót váltja.

Nemrég kiderült, az Alpine csapata még a Szingapúri Nagydíjat megelőzően, tehát a következő hetekben látogat el a Hungaroringre, ahol több potenciális jelölt is vezetheti majd az istálló tavalyi versenyautóját. A legfrissebb hírek szerint autóba ülhet az AlphaTauri ülésére pályázó, ám egyelőre F1-es versenyengedéllyel nem rendelkező Colton Herta, Jack Doohan, Nyck de Vries és Antonio Giovinazzi is.

A hírek a minap még arról szóltak, Schumacher is körözhet majd a mogyoródi dombok között, a német pilóta menedzsmentje azonban a Motorsport-Total.com című internetes portál kérdésére cáfolta a megjelent sajtóhíreket.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy az Alpine mikor tartja a hungaroringi tesztet, ám arra még az október eleji Szingapúri Nagydíj előtt sort kerítenek. Az enstone-i istálló egyébként Pierre Gaslyt szeretné szerződtetni a következő idényre, a Red Bull pedig hajlandó is lenne elengedni őt, ám csupán abban az esetben, ha a jelenleg az IndyCarban versenyző Colton Herta megkapja az F1-es versenyzéshez szükséges szuperlicencet, és beülhet az AlphaTauri egyik autójába jövőre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!