Cáfol a Sauber, jó úton haladnak az oroszokkal

A Sauber cáfolja azon híreszteléseket, melyek szerint az oroszok visszavonulót fújtak, és mégsem támogatják az istállót.


A Sauber cáfolja azon híreszteléseket, melyek szerint az oroszok visszavonulót fújtak, és mégsem támogatják az istállót.

Ahogyan arról kedden az F1Világ.hu is beszámolt, német lapértesülések szerint újra nehéz helyzetbe kerülhet a Sauber, mivel az oroszok mégsem tartják magukat a kezdeti megállapodásokhoz, és nem nyújtanak pénzügyi támogatást a csapatnak.

A Sauber kedden este közölte, a pletykák megalapozatlanok, ugyanis egyelőre minden a tervek szerint halad az együttműködéssel kapcsolatban.

„Az általunk bejelentett, oroszokkal való együttműködés jó úton halad. Ezen túlmenően az első, szerződésben foglalt kifizetések már megtörténtek a csapat irányába. Egyes médiumok híresztelései hamisak” – áll a Sauber nyilatkozatában.

A Bild úgy tudta, a NIAT (National Institute of Aviation Technologies) leszavazta a tervezett beruházást, a hinwili gárda azonban közölte, szó sem volt arról, hogy e vállalat pénzügyi támogatást nyújtson számukra.

„A financiális részvétel soha nem volt tervben a NIAT részéről, pusztán technikai együttműködésről volt szó.”

Az oroszokkal való üzletkötés része volt továbbá az is, hogy a következő szezonban Szergej Szirotykin a Saubernél versenyezhessen – a fiatal pilóta augusztus 27-én ünnepli majd 18. születésnapját.

„A versenyzővel való megállapodás továbbra is áll. Az előkészületek a szünet után kezdődnek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!