Friss hírek

Cáfol az F1: Nem halasztják 2023-ra az új szabályokat!

A Forma-1 szóvivője cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint az eredetileg 2021-re tervezett új technikai szabályok bevezetését további egy évvel, 2023-ra halasztja.

A száguldó cirkuszban már idén gyökeresen átalakultak volna a szabályok, ezáltal pedig a versenyautók is, a koronavírus-járvány miatt azonban végül az a döntés született, hogy az új szabályrendszer bevezetését 2022-re halasztják.

Mivel azonban a világ továbbra is küzd a koronavírus-járvánnyal, olyan hírek terjedtek el, melyek szerint még tovább halaszthatják az új regulák beiktatását, egészen 2023-ig.

Az F1 azonban világossá tette, nincsenek ilyen szándékaik.

„A 2022-es szabályok elhalasztásával kapcsolatos utalgatások tévesek, és nem is volt egyeztetés erről” – mondta a Forma-1 szóvivője a Motorsport.com című lapnak.

„Az új szabályok azért lettek kialakítva, hogy javítson a pályán zajló küzdelmeken, és szorosabb versenyzést nyújtson a rajongóknak. Az új pénzügyi szabályokkal karöltve így javulni fog a Forma-1, egészségesebb és erősebb üzleti modell jön létre az egész sport számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!