Cáfolja a Ferrari, hogy kulcsemberek távoznak az F1-es csapattól - F1VILÁG.HU

Cáfolja a Ferrari, hogy kulcsemberek távoznak az F1-es csapattól

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Fred Vasseur cáfolta azon sajtóértesüléseket, melyek szerint több kulcsember is távozhat a patinás olasz istállótól.
Fred Vasseur

Az ezzel kapcsolatos hírek azt követően kaptak szárnyra, hogy a Ferrari F1-es versenyautóinak tervezéséért és fejlesztéséért évek óta felelős David Sanchez távozik a csapattól. Olasz sajtóhírek szerint Laurent Mekies is fontolgatta a távozást, de állítólag több másik neves szakember is otthagyhatja a Ferrarit.

A csapatfőnöki feladatokat januárban átvevő Vasseur azonban leszögezte, közel sem olyan drámai a helyzet Maranellóban, mint azt egyes sajtóorgánumok lefestették – bár azt elismerte, nem indult számukra ideálisan az idényt.

„Az teljesen más dolog, ha vannak elégedetlenek. Azt gondolom, teljesen normális az elégedetlenség, amikor nem olyan eredményeket érünk el, mint amilyenekre számítunk – és én is elégedetlen vagyok” – mondta a francia szakember az Autosport című lap kérdésére. „De a legfontosabb az, hogy csapatként dolgozzunk, és megpróbáljuk a legjobbat kihozni ebből, miközben fejlődünk.”

„Elhagyni a vállalatot viszont más történet. Ha Laurent-ról akarnak beszélni, akkor nem tudom, mi történt vele korábban, de én 25 éve ismerem őt, akkor még iskolás volt. Bízom benne, nagyon jó az együttműködésünk, és p lesz az egyik pillér a vállalat jövőjében.”

Vasseur hozzátette, egy F1-es istálló életében teljesen szokványos, hogy emberek jönnek-mennek, azt viszont kijelentette, a Ferrari kulcsemberei elkötelezettek a csapat iránt.

„Ilyen egy csapat élete, mely sok embert szerződtet évről évre. Ha kulcsemberek távozásáról kérdeznek, akkor kétlem, hogy így lenne. Persze lesznek, akik elhagyják a csapatot, és jönni is fognak. Minden egyes F1-es istállónál így van.”

„Egy szolid csoportot alkotunk, és a jövőre építjük fel ezt az istállót, a kapcsolat pedig remek. Szóval nem, nem hinném, hogy kulcsemberek fogják itthagyni az istállót.”

Sanchez távozása persze nem ideális, Vasseur pedig nem akart beszélni arról, hogy a neves szakember miért megy el Maranellóból.

„Nem akarok a szerződés feltételeiről beszélni, hiszen az a vállalat és a munkavállaló közötti megállapodás. Nem akarok részleteket felfedni. Csupán szeretnék minden jót kívánni Davidnak, nagyban hozzájárult ehhez a csapathoz – ez van. Nem akarok részleteket elárulni erről.”

Hirdetés

Nemrégiben szárnyra kaptak pletykák arra vonatkozóan is, hogy Simone Restát visszahívja a Ferrari a Haas csapatától. Vasseur viszont azt mondja, nem ez a helyzet.

„Először is, Simone az egyik partnercsapatunk technikai igazgatója. Remek munkát végez Güntherrel [Steiner], és nem tervezünk ezen változtatni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!