Campos a szezon vége után dönt versenyzőiről

A Campos Grand Prix csapatfőnöke, Adrian Campos megerősítette, hogy bár a tervek szerint haladnak a felkészüléssel, versenyzői felállásukról majd csak valamikor november közepén, az idei szezon vége után döntenek.

A Campos Grand Prix csapatfőnöke, Adrian Campos megerősítette, hogy bár a tervek szerint haladnak a felkészüléssel, versenyzői felállásukról majd csak valamikor november közepén, az idei szezon vége után döntenek.

“Minél előbb döntés akarunk hozni a versenyzőinkről, de nem november közepe előtt. Még rengeteg dolgunk van, amit addig el kell végeznünk” – mondta a csapatfőnök az Autosportnak.

“Össze kell raknunk a szponzorokat, és döntenünk kell a versenyzők nemzetiségéről is, ami nem egyszerű, mert nagyon fontos az utóhatásokat illetően minden országban, a szponzorok, illetve számos dolog miatt. Sok dolog van, amire oda kell figyelnünk.”

Campos azt is elmondta, hogy spanyol csapat lévén ugyan nem kötelező hazai versenyzőt szerződtetniük, de ő mégis szeretné, ha legalább egy spanyol pilótájuk lenne debütáló évükben.

A szakember megerősítette, hogy igazak a híresztelések, és a McLaren jelenlegi tesztpilótája, Pedro de la Rosa az egyik legesélyesebb a versenyzői ülésre, de mások is a listájukon szerepelnek.

“Ő az elsőszámú választásunk” – mondta Campos a nagy tapasztalattal rendelkező spanyolról. “Szóval vagy ő lesz, vagy Marc Gené (a Ferrari jelenlegi tesztpilótája), de várnunk kell, hogy mi fog történni a következő két-három hétben a versenyzői piacon.”

A Campos Grand Prix a Cosworth egységes erőforrásait fogja használni, melyek a csapatfőnök szerint kiválóak lesznek, és a tervek szerint január második felében már ki is próbálhatják azokat a vadonatúj versenygépükben.

“Minden úgy megy, ahogy azt eredetileg elterveztük. Néha vannak nehéz pillanataid, mert mindent a nulláról kellett kezdened a fejlesztés során, azonban minden rendben van, és ahogy arra számítottunk is, még előrébb is járunk, mint kellene” – magyarázta Campos.

“Ott leszünk az első versenyen, ebben biztos vagyok.”

A csapatfőnök hivatalosan is megerősítette, hogy tagjai a forma-1-es csapatok szövetségének (FOTA).

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!