Campos: Ott leszünk a rajtrácson az első versenyen - F1VILÁG.HU

Campos: Ott leszünk a rajtrácson az első versenyen

HIRDETÉS

A Campos Meta 1 csapatfőnöke, Adrian Campos határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint komoly anyagi problémákkal küzdenek, és még az sem biztos, hogy ott lesznek a szezonnyitón Bahreinben.

A Campos Meta 1 csapatfőnöke, Adrian Campos határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint komoly anyagi problémákkal küzdenek, és még az sem biztos, hogy ott lesznek a szezonnyitón Bahreinben.

A hétvégén felreppent a hír, miszerint a Campos istálló továbbra is főszponzor után kutat, és mivel nem áll jól a tárgyalásokkal, veszélybe kerülhet az idei bemutatkozása, ezért is próbál úgy pénzhez jutni, hogy eladja csapata egy részét egy jól fizető befektetőnek.

Az A1GP alapítója, Tony Teixeira neve is felmerült, mint potenciális befektető, amit Canpos sem cáfolt.

A csapatfőnök azonban magabiztos, és meg van győződve arról, hogy minden rendben lesz, és ott lesznek a rajtrácson 2010-ben.

“Ott leszünk az első versenyen” – mondta a szakember a BBC Sportnak. “Tárgyalunk olyan emberekkel, akik részvényesek szeretnének lenni, de a média túlságosan megkavarja a dolgokat, ezzel nehéz helyzetbe hozva minket.”

“Természetesen arra számítunk, hogy több befektetőnk lesz. Én magam nem akarom eladni a részem a csapatból, továbbra is én leszek a csapatfőnök. Továbbra is befektetők, szponzorok után kutatunk, de a projekt nincsen veszélyben.”

Campos azt is elmondta, hogy a Bernie Ecclestone cége, a FOM-tól kapott pénzzel, és az egyelőre még be nem jelentett második versenyzővel érkező szponzori háttérrel már szinte teljesen megvan az idei évre szükséges költségvetésük.

A spanyol bázisú csapat idei versenygépét a Dallara tervezi és építi, és az olasz konstruktőr a BBC Sportnak megerősítette, hogy a Campos nincsen elcsúszva a fizetéssel, az eddig elvégzett munkát kivétel nélkül kifizette, így ők semmit nem érzékelnek abból, hogy esetleg anyagi problémáik lennének.

Campos szerint az első két tesztre nem fognak elkészülni, ám a február 17 és 20 között megrendezésre kerülő tesztprogramon már pályára tudják küldeni új autójukat.

A csapat egyik versenyzője a néhai Ayrton Senna unokaöccse, Bruno Senna lesz, akinek csapattársáról egyelőre még nem sokat tudni.

Hirdetés

A két legesélyesebb pilóta a még üresen álló versenyzői ülésre a GP2-ben szereplő orosz Vitaly Petrov és a venezuelai Pastor Maldonado, akik mindketten komoly szponzori háttérrel rendelkeznek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!