Friss hírek

Candhok lehet a Campos egyik versenyzője

A Campos múlt héten kinevezett csapatvezetője, Colin Kolles megerősítette, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Karun Chandhokkal, aki már az idei évben bemutatkozhat a Forma-1-ben.

A Campos múlt héten kinevezett csapatvezetője, Colin Kolles megerősítette, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Karun Chandhokkal, aki már az idei évben bemutatkozhat a Forma-1-ben.

Az indiai pilóta neve már akkor felmerült, mikor Jose Ramon Carabante átvette az irányítást a spanyol csapat alapítójától, Adrian Campostól, és kinevezte a gárda élére a Spyker és a Midland egykori vezérét, Colin Kollest.

A csapatfőnök pénteken megerősítette, hogy valóban kapcsolatban állnak a 26 éves pilótával, aki egyes források szerint olyannyira közel áll a szerződéskötéshez, hogy csütörtökön a Dallara gyárába látogatott, ahol részt vett egy üléspróbán.

“Lenyűgözött minket Karun teljesítménye a GP2-ben, és közel állunk ahhoz, hogy szerződést kössünk vele az idei évre” – mondta Kolles. “India egy remek ország, nagyon jó lenne a sportnak, ha lenne egy indiai versenyző a mezőnyben.”

“Azonban a következő napokban már jobb helyzetben leszünk, hogy erről beszélni tudjunk. Az elsődleges célom most az, hogy bizonyosságot szerezzünk arról, hogy ott legyünk a Bahreini Nagydíjon, ami már önmagában egy hatalmas eredmény lenne.”

“Jó irányba haladunk, és minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy rajthoz állhassunk a szezonnyitón, és az egyik autónkat Karun vezethesse Bahreinben.”

Chandhok számára egyébként nem teljesen új a Forma-1, hiszen két évvel ezelőtt tesztelt már a Red Bull Racing színeiben, és az elmúlt három évben a királykategória előszobájának is nevezett GP2-ben szerepelt, ahol eddig két futamgyőzelmet szerzett.

Az indai versenyző édesapja, és egyben menedzsere, Vicky szintén magabiztos fia jövőjét illetően, és a következőkkel folytatta: “Tárgyalásban állunk Colinnal, és nagyon bízunk abban, hogy napokon belül bejelentést tehetünk.”

A Campos istálló másik versenyzőjének kiléte sem biztos. Bár Bruno Sennának érvényes szerződése van a csapattal, az Autosport úgy tudja, hogy csak abban az esetben maradhat, ha sikerül még több szponzori pénzt összeszednie az idei évre.

Amennyiben ezt nem tudja teljesíteni, akkor nagy valószínűséggel a Team US F1 egyetlen szerződtetett pilótája, az argentin Jose Maria Lopez veheti át a helyét, aki tárgyalásban áll a spanyol alakulattal, miután egyre bizonytalanabb az amerikai gárda jövője.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!