Friss hírek

Carey: A Forma-1 nem fejlődött megfelelően

Nem fejlődött eléggé a Forma-1, ezért volt szükség arra, hogy új menedzsmentet nevezzenek ki – ezt mondta Chase Carey, a száguldó cirkusz új ügyvezetője.


Nem fejlődött eléggé a Forma-1, ezért volt szükség arra, hogy új menedzsmentet nevezzenek ki – ezt mondta Chase Carey, a száguldó cirkusz új ügyvezetője.

A Liberty Media hétfőn jelentette be, hogy a sportágat 40 éve működtető Bernie Ecclestone feladatait Carey veszi át, míg Ross Brawn, illetve Sean Bratches sportigazgatóként, illetve kereskedelmi igazgatóként segíti munkáját.

Hirdetés
 

Carey elárulta, véleménye szerint az elmúlt években lehetett volna hatékonyabban is javítani a Forma-1 színvonalán – ezért volt szükség a teljes menedzsmentváltásra.

„Ahogy megvizsgáltuk az üzletet, arra jutottunk, hogy különösen az elmúlt 4-5 évben nem volt növekedés, a sportág nem használta ki a benne rejlő potenciált” – mondta az F1 ügyvezetője a Sky Sports Newsnak.

„Rájöttünk, hogy szükség van egy új organizációra annak érdekében, hogy a sportág úgy fejlődjön, ahogy kell. Úgy gondolom, Sean és Ross kritikusan fontos szerephez jut majd a sportág fejlesztésében, Ross több évtizednyi tapasztalattal rendelkezik, hihetetlen sikereket ért el a sportban.”

Carey meg van győződve arról, meg tudják változtatni a Forma-1-et: „Úgy gondoljuk, hogy bőven vannak dolgok, amiket tehetünk. Egy nagyszerű sportról van szó. A versenyzők ikonikus csillagok, olyan autóink vannak, melyek kombinálják az erőt és a technológiát oly módon, mely lenyűgözi az embereket.”

„Egy olyan brandről van szó, melyet szerte a világon ismernek a rajongók. Szóval ez egy nagyszerű sport kiváló eszközökkel, de fontos, hogy javítsunk a minőségén a versenypályán. És Rossnál jobban senki nem ismeri jobban ennek a sportágnak a működését.”

„Izgatottan várom a folytatást. Sok mindent szeretnénk megvalósítani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!