Carey mindent megtesz az F1 „továbbfejlesztéséért”

A Forma-1 újonnan kinevezett elnöke, Chase Carey ígéretet tett arra, megteszi a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy egy újabb szintre emelje a száguldó cirkuszt.


A Forma-1 újonnan kinevezett elnöke, Chase Carey ígéretet tett arra, megteszi a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy egy újabb szintre emelje a száguldó cirkuszt.

A szakember Bernie Ecclestone társaságában jelen volt a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon, és készséggel válaszolt az újságírók kérdéseire.

Carey elárulta, bár nagyra becsüli Ecclestone munkásságát, úgy érzi, van még hová fejlődnie a Forma-1-nek.

„Minden tisztelet megilleti Bernie-t, aki hatalmas sikereket ért el a Forma-1-gyel – a világ csodálja őt azért az üzletért, amit felépített” – mondta az üzletember.

„Ugyanakkor azt gondolom, hogy egy magasabb szintre emelhetjük a Forma-1-et. És ez a lehetőség nagy izgalommal töltött el, amikor prezentálták nekem.”

A szakember hozzátette, az minden bizonnyal nem a megfelelő út, ha egy ember dönt mindenről az F1-ben – fontos, hogy megtalálják az arany középutat.

„Nem lehet mindenkit elégedettséggel eltölteni, de meg kell érteni, hogy mi az, amit mindenki akar, és meg kell találni a módokat. Ez nyilván nem egy bizottság feladata, hiszen egy bizottság hajlamos bürokratikus lenni – viszont nem lehet diktatúrát sem fenntartani, még akkor sem, ha vélhetően ehhez már mindenki hozzászokott.”

„Szükség van egy megfelelő vezetésre, ami azt jelenti, hogy van egy elképzelés, miszerint megfelelő célokat tűzünk ki a jövőre nézve. A sikeres üzletek sikeres vezetésre épülnek, mely megérti azt, hogy mit akarnak az érdekeltek – és igen, a Forma-1-ben nagyon sok érintett van.”

„Szükség van kompromisszumokra, mindenki nem lehet teljesen elégedett. De remélhetőleg annyira azért mindenkit elégedetté tudsz tenni, hogy elhiggyék és egyetértsenek abban, hogy ez a megfelelő irány a sport számára.”

Carey utalt rá, mindent megtesznek azért, hogy népszerűsítsék a Forma-1-et Amerikában is, így nem kizárt, hogy a jövőben olyan helyszínekre is ellátogat a széria, mint Miami, Los Angeles, vagy New York.

„Még túl korai egyértelmű tervekről beszélni, de határozottan törekszünk arra, hogy fejlődjünk Amerikában, és ott legyünk a megfelelő piacokon” – mondta a Liberty Media megbízottja.

„Hatalmas kihasználatlan közönség van az Egyesült Államokban. Nem akarom kritizálni az eddigi törekvéseket, hiszen nem tudom, milyenek voltak ezek. De a Forma-1 egy óriási prémiummárka, ami számomra azt jelenti, hogy jelen kell lennie olyan helyszíneken is, mint Los Angeles, New York, vagy Miami. Ideális esetben a világ legnagyobb városaiban.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS