Caterham: A küszködés elkerülhetetlen volt

A Caterham Forma-1-es csapatát irányító Cyril Abiteboul szerint az elmúlt években a lehető legtöbbet megtették azért, hogy minél versenyképesebbé váljanak az autósportok csúcsosztályában.


A Caterham Forma-1-es csapatát irányító Cyril Abiteboul szerint az elmúlt években a lehető legtöbbet megtették azért, hogy minél versenyképesebbé váljanak az autósportok csúcsosztályában.

A leafieldi alakulat 2010-ben érkezett a Forma-1-be, azóta azonban még nem sikerült pontot szereznie versenyzőinek – noha az első három esztendőben rendre legyőzte a Marussia, illetve a HRT csapatát.

Abiteboul elárulta, ennél többet egész egyszerűen nem tehettek annak érdekében, hogy versenyképesek legyenek – a küszködés tehát jóformán elkerülhetetlen volt.

„Nehéz megmondani, hogy végezhettünk volna-e más munkát” – mondta a gárda csapatfőnöke.

„Talán összefoghattunk volna egy nagyobb csapattal, hiszen ebben az esetben biztos lett volna, hogy azonnali előrelépéseket tettünk volna a teljesítmény tekintetében. Ahhoz azonban, hogy megtaláljuk a helyünket, és a nulláról indulva 350 embert foglalkoztassunk, időre van szükség.”

„Mindennek össze kell jönnie, és ahhoz, hogy egy komoly üzleti vállalkozás legyünk, elég versenyképesnek kell lennünk ahhoz, harcolni tudjunk az olyan vállalatokkal, melyek már 35 éve invesztálnak a saját üzletükbe, mint például a Williams.”

„Hogy végezhettük volna-e jobban a dolgunkat? Az elmúlt két évben talán közelebb kerülhettünk volna ellenfeleinkhez, de ez egy óriási feladat.”

Abiteboul hozzátette, minden F1-es csapatnak meg kellett küzdenie a felemelkedésért, az nem jött egyik napról a másikra.

„A Red Bullnál is időbe telt, mire összeálltak a dolgok, de ők a Jaguar felvásárlásával kezdték. A Lotus egy fantasztikus csapat, efelől nincs kétség, de ők is Tolemanként kezdték, majd Benettonként folytatták. A Saubert megalapították, mely BMW lett belőle. Szóval láthatjuk, hogy ezek a csapatok azért versenyképesek, mert van előéletük, és egy megfelelően futó vállalkozásuk, és nekünk is ilyenné kell válnunk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS