Friss hírek

Caterham: Reálisan kell látnunk saját esélyeinket

A Caterham istálló csapatfőnöke, Cyril Abiteboul elárulta, eljött az ideje annak, hogy az istállónál végre reálisan lássák saját esélyeiket, és ne tegyenek olyan ígéreteket, melyeket nem tudnak megtartani.


A Caterham istálló csapatfőnöke, Cyril Abiteboul elárulta, eljött az ideje annak, hogy az istállónál végre reálisan lássák saját esélyeiket, és ne tegyenek olyan ígéreteket, melyeket nem tudnak megtartani.

A kiscsapat 2010-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, ám az elmúlt évekbeli eredmények nem feleltek meg az alakulat várakozásainak – noha a csapat minden egyes szezon előtt fogadkozott.

Cyril Abiteboul tavaly szeptemberben vette át az istálló csapatfőnöki feladatait, elmondása szerint pedig itt az ideje annak, hogy ne kergessenek hiú ábrándokat.

A szakember szerint korábbi versenyzőiket, Heikki Kovalainent és Vitaly Petrovot is cserbenhagyták.

„Jó volt a kapcsolatunk korábbi versenyzőinkkel, de azt hiszem, bizonyos értelemben cserbenhagytuk őket” – mondta Abiteboul az Autosportnak.

„Csalódást okoztunk nekik, mint ahogy csalódást okoztunk a közvéleménynek, a rajongóknak, Twitter-követőinknek is, mert ígértünk dolgokat, elmondtuk, hol szeretnénk lenni, de talán nem pontosan olyan dolgok voltak ezek, melyek reálisak lettek volna.”

„Nem fogunk olyat ígérni, hogy a középmezőny közepében harcolunk majd az idei év első versenyén. Ez olyasvalami, ami teljesen nyilvánvaló.”

A csapatfőnök hozzátette, idén minden tőlük telhetőt meg kell tenniük azért, hogy kihasználják lehetőségeiket, és bár a pontszerzés saját erejükből 2013-ban még nem lesz lehetséges, tűzközelbe kerülhetnek.

„Szeretném, ha tökéletesen megértenénk mindazt, ami a pályán történik, ami komoly változás a tavalyi év után. Emellett szeretném, ha minden kínálkozó lehetőséget megragadnánk, akár a pontszerzés lehetőségét is, ez ugyanis a szezon egy pontján – persze még nem az első versenyen – megtörténhet.”

„Képesek lehetünk arra, hogy felzárkózzunk a középmezőnybe, ha pedig elég aktivitás zajlik a pályán, szerezhetünk egy pontot. Hogy saját erőből pontot szerezzünk, az idén még nem lehetséges, de ha valami furcsaság történik, akkor nem lehet kizárni ezt sem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek