Chilton: A pontszerzéstől fosztott meg Räikkönen - F1VILÁG.HU

Chilton: A pontszerzéstől fosztott meg Räikkönen

A Marussia versenyzője, Max Chilton úgy véli, élete első pontjaitól fosztotta meg őt a két héttel ezelőtti Monacói Nagydíjon Kimi Räikkönen.


A Marussia versenyzője, Max Chilton úgy véli, élete első pontjaitól fosztotta meg őt a két héttel ezelőtti Monacói Nagydíjon Kimi Räikkönen.

A két versenyző az első biztonsági autós periódus során ütközött össze egymással, amikor Chilton megpróbálta visszavenni a körét. A Marussia versenyzője nekiütközött Räikkönen Ferrarijának, ami miatt megsérült az első szárnya.

 

Habár az esetet nem mutatták a televíziós közvetítés során, Chilton úgy érzi, nem sok mindent tehetett a baleset elkerülése érdekében, véleménye szerint ugyanis Räikkönennek látnia kellett volna őt.

„Kétszer átlépjük a biztonsági autós vonalat, és általában ilyenkor Charlie [Whiting] kiadja az utasítást, hogy az autók visszavehetik köreiket” – magyarázta a történteket a brit pilóta.

„Az 1-es kanyarba érkeztem épp, és megkérdeztem a mérnökömet, mikor előzhetjük vissza az előttünk lévőket. Már a Casinónál jártam, amikor a mérnököm szólt, hogy most előzhetek. Szóval követtem Kimit a Casinóból kijövet, jobb oldalon maradtam, egészen a Mirabeau-ig.”

„Ő bal oldalon volt. Nem támadtam őt, csak bedugtam az orrom. Ő pedig hirtelen befordult. Azt gondoltam, lát engem, és elenged majd.”

A stewardok szerint egyszerű versenybaleset történt, Chilton szerint azonban Räikkönennek kellett volna jobban figyelnie.

„Ismét ugyanígy tennék. Azt gondoltam, teljesen nyilvánvaló, amit csinálok, de Kimi nem látott engem. Elég frusztráló.”

„Nem dolgoztam még topcsapatnál, nem tudom, hogy megkapta-e az üzenetet, de szerintem mondani kellett volna neki, hogy figyelj a körülötted lévő autókra. Én előbb belenéztem volna a tükrömbe, és csak utána kanyarodtam volna be.”

„Frusztráló a dolog, hiszen ő is jó versenyen volt, és szerintem mi is befértünk volna az első tízbe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!