Clear lesz az összes Ferrari-junior mentora - F1VILÁG.HU

Clear lesz az összes Ferrari-junior mentora

A legfrissebb hírek szerint kiterjeszti Jock Clear feladatkörét a Ferrari Forma-1-es csapata – a neves szakember a maranellóiak juniorpilótáinak mentora lesz, így Mick Schumacherrel is együtt dolgozik majd.

Clear 1997-ben mérnökként Jacques Villeneuve-öt segítette világbajnoki címet a Williamsnél, 2015-ben pedig csatlakozott a Ferrarihoz.

Az olasz istállónál 2019-ben nevezték ki Charles Leclerc mentorává: azóta is afféle kapocsként szolgál a fiatal monacói pilóta, valamint a Scuderia mérnöki gárdája között.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto pedig nemrég elárulta, azt tervezik, hogy Clear a továbbiakban a többi juniorpilóta, így Mick Schumacher és Robert Shwartzman munkáját is segíti majd.

„Jock Clear egy nagyszerű ember, igazi profi, és évek óta a Ferrarinál van már” – mondta a csapatfőnök.

„Az elmúlt pár hétben volt néhány beszélgetésünk vele, és szeretnénk még inkább versenyzői mentorrá fejleszteni őt – nemcsak Charles számára, hanem a jövőt szem előtt tartva saját fiataljainknak is a Ferrari akadémiáján.”

„2021-ben itt van nekünk Mick, aki a Haas csapatával kezdi F1-es pályafutását, de vannak még fiataljaink az F2-ben, például Robert Shwartzman. És ott van még Callum Ilott is, aki a tesztpilótánk lesz jövőre, dolgozni fog a szimulátorban, és szabadedzéseken is autóba ülhet.”

„Szóval Jock feladata az lesz, hogy asszisztáljon ezeknek a fiatal pilótáknak abban, hogy fejlődjenek, és a legtöbbet hozzák ki magukból.”

Binotto azt mondja, Clear feladata nagyon fontos abban, hogy a versenyzők folyamatosan javítani tudjanak teljesítményükön.

„Támogatja a pilótákat abban, hogy a legjobb tudásuk szerint teljesítsenek és vezessenek. Figyeli az íveiket, azt, ahogy fékeznek a kanyarokban, ahogy kigyorsítanak, és ahogy kezelik a gumikat” – magyarázta.

„Azért van ott, hogy segítse a versenymérnököket, a teljesítménymérnököket és a pilótákat, hogy a versenyzők megfelelő módon fejlődjenek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!