Corinna Schumacher: A bajban derül ki, ki az igaz barát! - F1VILÁG.HU

Corinna Schumacher: A bajban derül ki, ki az igaz barát!

HIRDETÉS
A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher felesége elárulta, annak idején, 1996-ban hogyan szerződött át a német legenda későbbi sikercsapatához, a Ferrarihoz. Corinna Schumacher arról is beszélt, milyen szoros barátság fűzi őket a Scuderia egykori csapatfőnökéhez, Jean Todthoz.
Michael Schumacher, Corinna Schumacher

Schumacher 1994-ben és 1995-ben a Benetton színeiben szerezte első világbajnoki címeit, 1996-ban azonban átigazolt a Ferrarihoz, ahol később, a 2000-es évek elején sorozatban öt vb-trófeát gyűjtött még be.

A Canal+ francia televíziós csatorna nemrégiben ’La Methode’ címmel egy dokumentumfilmet mutatott be, mely a korábbi Ferrari-főnök és FIA-elnök, Jean Todt karrierjét vette górcső alá. A film egy részében Michael Schumacher kerül a középpontba, aki nagyon szoros baráti kapcsolatot ápolt Todttal. Olyannyira, hogy a francia szakember azon kevesek közé tartozik, akik rendszeresen látogathatják a 2013-as síbalesete óta lábadozó legendát.

Schumacher állapotáról a baleset óta nem sokat tudni, csupán annyit, hogy svájci otthonában, családja körében tölti mindennapjait.

„Tovább harcol, és csak remélni tudjuk, hogy egészségi állapota javulni fog” – fogalmazott Todt, aki többször elárulta, olykor együtt nézik a Forma-1-es versenyeket Schumacherrel.

A dokumentumfilmben Schumacher felesége, Corinna is megszólal, és mesél arról is, férje annak idején hogyan szerződött át a Ferrarihoz. A most 53 éves ex-versenyző anno 11 évet töltött el a Scuderiánál.

„A kertben ücsörögtünk, amikor Michael megkérdezte tőlem, mit gondolok a Ferrarihoz való átigazolás lehetőségéről” – árulta el Corinna. „Azt mondtam neki, hogyha tényleg esélye van átszerződni, akkor az olyasvalami, amit meg kell tennie. Egy egyedülálló lehetőséget kapott, amit nem szalaszthatott el.”

„Michael nagyon jól tudja, kiben bízhat. Azt hiszem, ő ekkor már megegyezett Jeannal, hiszen korábban már beszélt arról, hogy szeretne vele dolgozni.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Todt a filmben arról beszél, bárcsak Schumacher maga mesélhetné ál átigazolásának történetét.

„Remek lenne, ha Michael mondhatná el a teljes történetet, mert mindig én sem voltam ott” – fogalmazott a francia. „Michael még mindig a családom tagja, és ez nem változik, bármi is történjék. A kérdés ma az, hogy hogyan tudunk együtt lenni, és hogyan tudom segíteni őt és a családját.”

Hirdetés

Schumacher felesége, Corinna kifejtette, a család mindig számíthatott Todt segítségére.

„Michael barátjának lenni a szép időkben nagyon szórakoztató dolog, de amikor a dolgok változnak, és hirtelen valaki már nem tehet sokat, szüksége van segítségre, vagy épp vakáción van, és valami rossz dolog történik, akkor derül ki, ki az igazi barát. Jean kétségkívül ezen néhány ember egyike. Michaelnek jó tudnia azt, hogy Jeanra számíthat a bajban. Amikor az ember tudja, hogy van valaki, aki mindent megtesz érte, az igazi ajándék.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!