Friss hírek

Correa már tudja: Hubert meghalt a szörnyű balesetben

CIRCUIT PAUL RICARD, FRANCE - JUNE 23: Anthoine Hubert (FRA, BWT ARDEN) Juan Manuel Correa (USA, SAUBER JUNIOR TEAM BY CHAROUZ) and Guanyu Zhou (CHN, UNI VIRTUOSI) during the Paul Ricard at Circuit Paul Ricard on June 23, 2019 in Circuit Paul Ricard, France. (Photo by Joe Portlock / LAT Images / FIA F2 Championship)
Hosszú ideig tart majd a horrorisztikus Forma-2-es balesetben megsérült Juan Manuel Correa felépülése – a fiatal versenyzőt nemrég megoperálták, továbbra is az intenzív osztályon ápolják.

Correa volt az, aki múlt szombaton, Belgiumban a Forma-2 főversenyén hatalmas tempóval eltalálta a gumifalról visszapattanó Anthoine Hubert versenyautóját. Hubert olyan súlyosan megsérült, hogy életét a gyors orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni.

Correát súlyos sérülésekkel – kettős lábtöréssel és gerincsérüléssel – a liége-i kórházba szállították, ahol megoperálták.

Hétfőn újabb közleményt adtak ki vele kapcsolatban: állapota továbbra is „stabil” a vasárnap délelőtti hosszadalmas operációt követően”, mely során mindkét lábán a töréseket próbálták helyrehozni.

„Juan Manuel még legalább 24 óráig az intenzív osztályon marad, hogy állapotát folyamatosan monitorozni tudja az orvosi csapat” – áll a közleményben.

Correát már felébresztették a mélyaltatásból, és már közölték is vele a szörnyű hírt: a balesetben szintén érintett Huber életét veszítette.

„Szülei a kórházi ágya mellett megerősíthetik, hogy teljes mértékben tisztában van azzal, ami Spa-Francorchamps-ban történt szombaton, támogatást nyújtanak gyermeküknek, akin a szomorúság uralkodik most.”

„Juan Manuel és családja nagyon hálás a rajongók üzeneteiért. Amint sérüléseit stabilizálták, az orvosok döntik majd el, hogy mikor tudják visszaszállítani az Egyesült Államokba légi úton, ahol folytatni tudja majd hosszú rehabilitációs programját.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek