Coughlan megosztotta munkatársaival a Ferrari titkait - F1VILÁG.HU

Coughlan megosztotta munkatársaival a Ferrari titkait

Olasz lapértesülések szerint a McLaren főtervezője, Mike Coughlan több kollégájával megosztotta azokat a titkos dokumentumokat, melyek részletes technikai információkat tartalmaztak a Ferrari F2007-es modelljéről.

Olasz lapértesülések szerint a McLaren főtervezője, Mike Coughlan több kollégájával megosztotta azokat a titkos dokumentumokat, melyek részletes technikai információkat tartalmaztak a Ferrari F2007-es modelljéről.

Az olasz La Repubblica c. napilap értesülései szerint Coughlan eskü alatt vallotta a Ferrarinak, hogy több munkatársának is megmutatta a titkos dokumentumokat. A szakember vélhetően azért mondta el mindezt az olaszoknak, hogy könnyítsen helyzetén, és a Ferrari ne adjon át megterhelő dokumentumokat a modenai kerületi ügyészségnek, mely eljárást indított az ügyben.

Egyedül a Ferrari és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) fér hozzá Coughlan eskü alatt tett nyilatkozatához, és azt még a Londoni Legfelsőbb Bíróság sem hallgathatta meg. A La Repubblica úgy tudja, hogy Coughlan eskü alatt vallotta, hogy titkos rajzai és belső dokumentumai voltak a Ferraritól. A szakember továbbá megerősítette, számos munkatársának megmutatta az anyagot, nem csak az ügyvezetőnek, Jonathan Neale-nek, aki a hét elején beismerte, tudott a dokumentumok létezéséről.

Az olasz napilap szerint Coughlan azt állította, az összes McLaren alkalmazott elhatárolódott a dokumentumoktól, és azt javasolta neki, hogy semmisítse meg azokat. Arra azonban nem adott választ a McLaren főtervezője, hogy kitől kapta a titkos dokumentumokat, csak annyit mondott, hogy csomagküldő szolgálattal jött az anyag.

Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen mélyrehatóan ismerte a McLaren a titkos anyagot, ahogy az is rejtély, kik tudtak a dokumentum létezéséről. A Ferrari ügyvédje, Massimiliano Maestretti a RAI televíziónak adott nyilatkozatában elmondta, még számos kérdésre nem kaptak választ, ahogy arra sem, hogy ki tudott a dokumentumok létezéséről, és mikor kapta meg azokat Coughlan.

“Nem tudjuk, hogy Neale milyen szerepet töltött be az ügyben, de az biztos, hogy tudott a Coughlannél lévő anyag kilétérő, ám az még nem ismert, mennyire mélyen ásta bele magát a dokumentumokba” – mondta Maestretti. “A McLaren közleménye szerint április végén került hozzájuk a titkos anyag, de bizonyítékaink vannak arra, hogy sokkal később, valamikor májusban kapták meg a dokumentumot.”

A McLaren vezetősége idézést kapott a július 26-án Párizsban megrendezésre kerülő FIA Motorsport Világtanács rendkívüli ülésére, ahol választ kell adnia néhány eddig még nem tisztázott kérdésre a kémügy kapcsán. A wokingiak vezetése azonban többször is hangsúlyozta, nem tettek semmi rosszat, véletlenül csöppentek bele a kémügy kellős közepébe.

A McLaren hivatalos közleményében megerősítette, a 780 oldalas titkos információkat tartalmazó dokumentum csakis kizárólag egy jelenleg munkájából felfüggesztett dolgozójuk birtokát képezték, és az anyagnak semmi köze nem volt a csapathoz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Coughlan megosztotta munkatársaival a Ferrari titkait
Norris szerint az egyetlen esélyük, ha Piastri kiüti Verstappent
Piastri: Megpróbáljuk megszorongatni Verstappent
Verstappen üzent a szingapúri vészmadaraknak
A Forma-1-es Japán Nagydíj rajtrácsa

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!