Coulthard: Következetesebb sportfelügyelők kellenek - F1VILÁG.HU

Coulthard: Következetesebb sportfelügyelők kellenek

A Red Bull Racing skót versenyzője, David Coulthard szerint a sportfelügyelőknek a jelenleginél sokkal következetesebben kellene büntetniük, különösen a Magyar Nagydíj időmérő edzésén történteket követően.

A Red Bull Racing skót versenyzője, David Coulthard szerint a sportfelügyelőknek a jelenleginél sokkal következetesebben kellene büntetniük, különösen a Magyar Nagydíj időmérő edzésén történteket követően.

Mind Fernando Alonso, mind a McLaren istálló büntetést kapott a Magyar Nagydíjon, miután a stewardok sem a spanyol versenyző, sem pedig a csapat magyarázatát nem fogadták el az incidenst követően, mikor a kétszeres világbajnok indokolatlanul hosszú ideig várakozott a boxban, mellyel megakadályozta, hogy csapattársa megkezdhesse utolsó gyorskörét a szombati időmérő edzés harmadik etapjának végén.

Az eset után Alonso élesen kritizálta a sportfelügyelőket, mondván sehol nincs olyan szabály, amely kimondja, büntetni lehet az ilyen helyzetekben. A Forma-1 legidősebb versenyzője, David Coulthard is egyetért spanyol kollégájával, és arra szólította fel a sportfelügyelőket, hogy sokkal következetesebben ítélkezzenek a jövőben.

“Mint mindenki a paddockban, én is elkötelezett vagyok a sport iránt, így érdeklődéssel követtem figyelemmel az eseményeket a Magyar Nagydíj időmérő edzését követően, mikor Hamilton és Alonso igencsak betett egymásnak” – mondta a skót pilóta az ITV-nek adott nyilatkozatában.

“Azonban többünkben felmerült a kérdés, hogy a stewardok vajon mi alapján szabták ki a büntetést Alonsóra és a McLarenre, hiszen nincsen erre vonatkozó konkrét szabály. Ha a McLarent bűnösnek találták, akkor a Ferrarit is meg lehetett volna büntetni, amiért nem töltött elegendő üzemanyagot Massa autójába, ugyanis ezzel a brazil versenyzőt megakadályozta abban, hogy jól szerepeljen a futamon.”

“A paddockon belüli és kívüli barátaim többsége is meghökkentőnek találja az F1 szabályaink alkalmazását. Nehéz úgy követni a sportot, hogy fogalmad nincs arról, miért jár büntetést és miért nem. Egyszerűen nem büntetnek következetesen, és ezt mielőbb helyre kell tennünk. Az állandó FIA steward, sokat javított a helyzeten, azonban még következetesebb sportfelügyelőkre lenne szüksége a Forma-1-nek” – tette hozzá David.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!