Friss hírek

Coulthard szerint nem szabadna bántani a McLarent

A Red Bull Racing versenyzője, David Coulthard szerint a brit média nagyot hibázott azzal, hogy kritikus szavakkal illette a McLarent, amiért egyesek szerint csapatsorrendet alkalmazott Monte-Carlóban.

A Red Bull Racing versenyzője, David Coulthard szerint a brit média nagyot hibázott azzal, hogy kritikus szavakkal illette a McLarent, amiért egyesek szerint csapatsorrendet alkalmazott Monte-Carlóban.

A McLaren csapatvezetője beismerte, felszólította versenyzőit a Monacói Nagydíjon, hogy tarság pozíciójukat, ugyanis semmi esetre sem szerette volna, ha Alonso és Hamilton összeakad, és ezzel veszélybe kerül a kettős győzelem.

A riválisok és a brit média felháborodása után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azonnal vizsgálatot indított az ügyben, ám később hivatalos közleményében megerősítette, a McLaren nem vétett a szabályok ellen, így megtorlás nélkül marad az eset.

Hirdetés
 

“A brit média nyilvánvalóan azt érezte, hogy Lewis többre is képes lehetett volna, azonban én azt mondom, nem szabad bántani a McLarent, hiszen lehetőséget adott Lewis-nak a Forma-1-ben” – mondta Coulthard az ITV-nek adott nyilatkozatában. “Adtak a médiának egy brit versenyzőt, aki valóban esélyes lehet a bajnoki címre az idei évben. Éppen ezért úgy gondolom, nem szabadna bántaniuk a McLarent.”

“Ha a média azt szeretné, hogy a későbbiekben is legalább ilyen jól szerepeljen, és továbbra is bajnoki esélyes maradjon, akkor el kellene kerülnie, hogy megromoljon a kapcsolata a csapattal, mert ha beültetnénk egy Spykerbe, akkor biztosan nem lenne ott az élmezőnyben, ezzel gondolom, mindannyian tisztában vagyunk. A McLaren hitt benne, és bizalommal alkalmazta egy kétszeres világbajnok mellett, ami nem kis szó” – magyarázta a skót pilóta, aki szerint a csapatsorrend elkerülhetetlen része a Forma-1-nek.

“Meg lehet tiltani, és úgy lehet tenni, mintha minden a legnagyobb rendben menne, de mindenki tudja, hogy a csapaton belüli sorrend mindig is része lesz a Forma-1-nek. Ha két versenyképes pilóta van a csapatban, akkor eljön az a pont, mikor az egyik javára kell billenjen a mérleg, és az egyiket előrébb kell helyezni a csapat érdekében. Tisztességes volt az, hogy Lewist megkérte a csapat, tartsa pozícióját? Kérdezem én, mi a tisztességes? Lehetőséget kapott egy kimagaslóan sikeres csapatban, mely köztudottan elzárkózik attól, hogy újoncokat szerződtessen.”

“Mondhatták volna azt is, hogy egy másik csapatban próbáljuk ki Lewist, ahol szintén jól teljesített volna, mert remek versenyző, de esélye sem lett volna arra, hogy ekkora erőt képviseljen, mint a McLarennél. A wokingi alakulat sokat segített neki abban, hogy nagy legyen, és megalapozza a jövőjét a sportban. Éppen ezért nem gondolom, hogy tisztességes lenne azt mondani a csapatról, hogy nem volt fair. Fernando szerezte meg a pole pozíciót, ő vezetett a versenyben, ennyi. Monacóban nem könnyű az előzés, viszont annál egyszerűbb hibázni, éppen ezért nem ritka itt a csapaton belüli sorrend.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!