Coulthard: Veszélybe kerülhet Button jövője

David Coulthard figyelmeztette honfitársát, Jenson Buttont, hogy akár végleg búcsút inthet a Forma-1-nek, ha a Honda a március végi szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt nem talál vevőt brackley-i bázisú alakulatra.

David Coulthard figyelmeztette honfitársát, Jenson Buttont, hogy akár végleg búcsút inthet a Forma-1-nek, ha a Honda a március végi szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt nem talál vevőt brackley-i bázisú alakulatra.

A Honda még decemberben jelentette be, hogy azonnali hatállyal leállítja forma-1-es programját, és elhagyja a királykategóriát. A japán cég döntését a jelenlegi gazdasági helyzettel indokolta, bár egyesek szerint a sikertelenség is komoly súllyal esett a latba.

A brackley-i bázisú alakulat azóta gőzerővel befektetők és tulajdonos után kutat, és bár a hírek szerint több a komoly érdeklődő, egyelőre még nem született egyezség az ügyben, pedig fogytán az idő.

Coulthard éppen ezért aggódik honfitársa miatt, akinek bár érvényes szerződése van a csapattal, nagyon könnyen a pálya szélén találhatja magát, hiszen már egyetlen szabad versenyzői ülés sincsen a mezőnyben a következő idényre.

“Egyelőre semmi nem biztos, azonban nagyon nehéz lenne elképzelni, hogy ha a Honda nem talál vevőt, akkor Jenson máshol tudná folytatni a versenyzést. Rengeteg a fiatal, feltörekvőben lévő tehetség, és a csapatok kényük-kedvük szerint válogathatnak közülük” – mondta a skót pilóta a Reuters-nek.

A Red Bull Racing egykori versenyzője azt is hozzátette, ha meg is menekül a Honda egykori csapata, Button akkor sem számíthat komoly sikerekre, egy évet még biztosan a mezőny végén kell eltöltenie.

“Amíg az elmúlt éveket szép reményekkel várhatta, és abban bízhatott, hogy az adott év lesz a Hondáé, idén más a helyzet. Tudnia kell, hogy egy privát csapat középmezőnyben lévő versenyzője lesz.”

“Az, hogy a csapat megfelel-e majd az elvárásainak, a jövő zenéje, de hosszú távon mindenképpen azon kell lennie, hogy egy gyári csapathoz igazoljon” – folytatta Coulthard, aki szerint az ex-Honda mindenképpen a mezőny hátsó régióját erősíti majd, ha egyáltalán rajthoz tud állni az idei évben.

“Azt követően, hogy megtudta, kiszáll a bajnokságból, a Honda elkezdte hangoztatni, hogy új autójuk egy nyerő design, így jól jár az, aki megveszi az istállót. Azonban nem hiszem, hogy ez igaz lenne, és hirtelen minden probléma megoldódott volna a csapatnál.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS