Friss hírek

Csak 2016-ban várható javulás a Renault részéről

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Alain Prost szerint a Renault-motoros csapatoknak minden bizonnyal meg kell várniuk a következő szezont, mire érdemleges eredményt tudnak felmutatni.


A négyszeres Forma-1-es világbajnok Alain Prost szerint a Renault-motoros csapatoknak minden bizonnyal meg kell várniuk a következő szezont, mire érdemleges eredményt tudnak felmutatni.

A francia gyártó sorozatos motorhibái miatt igencsak nehéz helyzetbe került idén a Red Bull: Daniel Ricciardo és Daniil Kvyat is negyedik motorját használja már, így elkerülhetetlenül büntetéssel kell majd számolniuk az évad további részében.

A rengeteg műszaki gond miatt a Renault éppen ezért most nem a teljesítményre fókuszál, hanem arra, hogy felülkerekedjen a problémákon.

Az üggyel kapcsolatban Alain Prost is megszólalt – a négyszeres világbajnok ugyanis a Renault nagyköveteként is tevékenykedik.

„Lesz azért néhány fejlesztés idén – ez az idei évre talán nem lesz elegendő, de majd jövőre.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner mindazonáltal abban bízik, sikerül feljavulniuk az évad további részében.

„Csapatként természetesen azt szeretnénk, ha ez mihamarabb megtörténne” – fogalmazott a szakember.

„Nyilvánvalóan a Renault is ideges a megbízhatóság miatt, szóval biztos, hogy csak az év második felében látunk jelentősebb javulást. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a senki földjén járunk, annyira gyenge a motorunk.”

Bár az új V6-os turbómotorok bevezetése óta a Renault szenved, Prost nem gondolja úgy, hogy emiatt sérült volna a márka hírneve.

„Jót nem tesz, de nem hiszem, hogy hatással lenne a Renault brandre” – mondta a korábbi négyszeres világbajnok.

„Nem szabad elfelejteni, hogy az ilyenek néha megtörténnek a motorsportban – van, hogy dominálsz, és aztán elveszíted ezt a dominanciát. Ezt el kell fogadni. Talán valamivel több problémánk van, mint vártuk, de nagyon megváltoztak a szabályok, és korábban a Renault a bajnokságra fókuszált.”

„És arról sem szabad megfeledkezni, hogy az autó teljesítménye nem pusztán a motoron, hanem a karosszérián is múlik. Szóval nem ennyire fekete-fehér a történet – ez látható a Toro Rosso teljesítményén is, akik ugyanazzal a motorral versenyeznek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!