Eifel Nagydíj
Sergio Perez, Racing Point RP20
Fotó: Racing Point
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Csak 2022 nyarára készül el az Aston Martin F1-es gyára

A tervezettnél egy évvel később, csak 2022 augusztusában áll szolgálatba az Aston Martin Forma-1-es csapatának új gyára Silverstone-ban.

A brit autógyártó a Racing Point átvétele után 2021-ben érkezik majd meg a Forma-1-be, nem titkolt célja pedig az, hogy néhány éven belül a topcsapatokkal harcoljon a győzelmekért.

A csapatnál azt remélték, jövő nyáron, a tervezett F1-es szünetben átköltözhetnek új főhadiszállásukba Silverstone-ban, a koronavírus-járvány miatt azonban az új létesítmény munkálatai lelassultak.

Otmar Szafnauer, az istálló főnöke a Motorsport.com című lapnak elárulta, ahelyett, hogy a 2021-es idény utáni télen költöznének, úgy döntöttek, hogy inkább várnak egy évet, és csak 2022 nyarán kezdik meg működésüket az új gyárban.

„A gyár épül. Fel fogjuk építeni, mert szükségünk lesz rá, hogy versenyképesek legyünk, és mert Aston Martin leszünk, a mostani helyünket pedig 1990 óta használjuk, és már kinőttük” – magyarázta a szakember.

„Csupán a koronavírus miatt egy kicsit megcsúszott a dolog az ütemezést tekintve. Nem sokat tehettünk.”

„Szóval volt egy döntésünk az új gyárra való átállás tekintetében: vagy eltoljuk 3-4 hónappal a költözést, mint amennyit csúsztunk március óta, vagy egy teljes évvel elhalasztjuk.”

„Az augusztus a megfelelő időszak a költözésre, hiszen tradicionálisan ekkor van a nyári szünet. Úgy volt, hogy 2021 augusztusában költözünk, most viszont eltoljuk egy teljes évvel, tehát 2022 augusztusában állunk át.”

Szafnauer azt mondja, ki fogják használni a rendelkezésre álló extra időt.

„Ez az extra idő segíteni fog minket abban, hogy részletesebb munkát végezzünk, ami a pénzspóroláshoz is hozzásegíthet bennünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!