Csak a második teszten debütál a Sauber új autója

Nem fog elkészülni az első előszezoni tesztre a Sauber vadonatúj versenyautója.


Nem fog elkészülni az első előszezoni tesztre a Sauber vadonatúj versenyautója.

A svájci kiscsapat a kiábrándító 2014-es szezont követően tavaly eredményesebb évet produkált, és bár a folyamatos fejlődést tűzte ki célul, a 2016-os év nem a legkönnyebben indul számára.

A versenynaptár késői megváltoztatása miatt ugyanis új autójával nem készül el időben, így az csak a második előszezoni gyakorláson debütál majd.

Az eredeti tervek szerint a 2016-os Forma-1-es szezon április elején indult volna, ám később két héttel előrébb hozták az idénynyitót, illetve a téli tesztek időpontjai is változtak – ez pedig komoly hatással volt a csapatok terveire.

A Sauber eredetileg úgy tervezte, március elejére készül el új autójával, hiszen akkor még úgy volt, ekkor tartják az első téli gyakorlást Barcelonában. Miután azonban a tesztidőszak február 22-én kezdődik, a csapatoknak változtatniuk kellett terveiken.

A Sauber szóvivője a minap megerősítette, sajnos új autójukkal még így sem készülnek el időben, így a C35-ös modell csak március 1-jén debütál majd, a második kollektív teszten.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS