Csak a szezon végén dönt versenyzőiről a Toro Rosso - F1VILÁG.HU

Csak a szezon végén dönt versenyzőiről a Toro Rosso

HIRDETÉS

A Toro Rosso istálló csapatfőnöke, Franz Tost kijelentette, csak a szezon végén születik döntés arról, az olasz alakulat milyen versenyzőpárossal vág neki a 2012-es idénynek.


A Toro Rosso istálló csapatfőnöke, Franz Tost kijelentette, csak a szezon végén születik döntés arról, az olasz alakulat milyen versenyzőpárossal vág neki a 2012-es idénynek.

A csapat jelenlegi versenyzői, Jaime Alguersuari és Sebastien Buemi komoly nyomás alatt versenyeznek, egyikük sem érezheti ugyanis biztonságban magát, miután komoly esély van arra, hogy a jelenleg a HRT-nél szárnyait próbálgató Daniel Ricciardo jövőre elfoglalja valamelyikük helyét.

Alguersuari és Buemi éppen ezért mindent megtesznek a sikeres szereplésért, előbbi versenyző például az elmúlt versenyeken kiválóan szerepelt, értékes pontokat gyűjtve csapatának. A Red Bull éppen ezért gondosan mérlegel majd – de csak a szezon végén.

„Hogy milyen versenyzőpárossal vágunk neki a 2012-es szezonnak, még nem tudom” – mondta Franz Tost csapatfőnök.

„Ezt a Red Bull fogja eldönteni a szezon végén.”

A szakember hozzátette, Ricciardo mindenképp profitálhat abból, hogy a Hispania csapatánál gyűjthet tapasztalatot az idei év második felében, még ha sereghajtó istállóról lévén szó csak az utolsó helyek valamelyikéért harcolhat.

„Az idény elején Ricciardo péntek reggelenként gurult pályára 90 percre, hogy megismerje a különböző pályákat, miképp dolgozik a csapat, hogy kell technikai visszajelzéseket adni, hogy kell együtt dolgozni a mérnökökkel, és még azt is, hogyan kell elvégezni a különféle marketing-tevékenységeket és sajtófeladatokat.”

„Most lehetősége van arra, hogy versenyezzen, és én úgy látom, ennek csak előnyei vannak. Részt venni az első szabadedzésen nem ugyanaz, mintha az ember egy teljes versenyhétvégét teljesít, tehát sokkal jobban felkészül a jövő évre. És momentán nem vezethet a Toro Rossónál, mert van két versenyzőnk, akik remek munkát végeznek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!