Friss hírek

Csak a szezonzáró után dönt Albonról a Red Bull?

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, nem kell elkapkodniuk a döntést, hogy megtartják-e Alexander Albont a 2021-es idényre, hiszen lényegében az összes többi ülés elkelt már a királykategóriában, így viszonylag könnyen találhatnak alternatívát.

Az energiaital-gyárosok még mindig nem döntötték el, hogy meghosszabbítják-e a thai pilóta szerződését. Ha úgy döntenek, menesztik Albont, helyére Sergio Perezt vagy Nico Hülkenberget ültethetik.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt mondja, szeretnék, ha Albon megtarthatná ülését a következő idényre.

„Ahogy mindvégig mondtam, azt szeretnénk, ha Alex ragaszkodna az üléséhez! Azt gondolom, most annyiban más a helyzet, ha az alternatívákat nézzük, hogy minden ülés foglalt a Forma-1-ben” – mondta Horner.

„Ez pedig némi extra időt ad nekünk, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk, és természetesen annyi időt adjunk Alexnek, amennyit csak tudunk, és a lehető legjobban támogassuk őt, illetve meglássuk, mi történik a hátralévő 3-4 versenyen.”

A Haas csapata még nem jelentette be, milyen versenyzőpárossal vág neki a következő idénynek, ám jó eséllyel Mick Schumacher és Nikita Mazepint szerződteti 2021-re, míg az AlphaTauri várhatóan Pierre Gaslyval és Yuki Tsunodával folytatja jövőre.

E két csapaton kívül csak a Mercedesnél van kérdőjel, ám szinte biztos, hogy a német istálló szerződést hosszabbít Lewis Hamiltonnal.

Ez pedig azt jelenti, hogy amennyiben a Red Bull Albon menesztése mellett dönt, nem kell attól tartania, hogy lecsapják a kezéről Perezt vagy Hülkenberget.

„Nincs különösebb határidő. Alex szerződése lehetővé teszi, hogy a szezon után hozzuk meg a döntést. Természetesen tisztában vagyunk azzal, mi a többi opció.”

„Ahogy mondtam, az összes ülés elkelt már a Forma-1-ben, kivéve a Mercedesé, de kétlem, hogy Lewis csatlakozik hozzánk jövőre. Persze soha nem tudhatjuk!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!