Csak az Andrettivel csatlakozna az F1-hez a General Motors - F1VILÁG.HU

Csak az Andrettivel csatlakozna az F1-hez a General Motors

Kizárólag az Andretti partnereként érkezne meg a Forma-1-be a General Motors - erősítette meg a vállalat azokra a hírekre reagálva, melyek szerint az amerikai gyártó hajlandó lenne arra, hogy egy másik istálló oldalán csatlakozzon a száguldó cirkusz küzdelmeihez.

Ahogyan arról korábban az F1Világ is beszámolt, az Andretti F1-es nevezését nemrégiben elfogadta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), az amerikai versenyistállónak azonban a második körben a Forma-1 jogtulajdonosával, és tulajdonképpen a királykategória többi csapatával kell megállapodnia ahhoz, hogy valóban csatlakozhasson a száguldó cirkusz küzdelmeihez.

Az Andretti motorpartnere a General Motors leányvállalata, a Cadillac lenne, és mivel az amerikai csapat F1-es debütálása még korántsem vehető biztosra, elkezdtek arról pletykálni, hogy a GM egy másik istálló partnereként érkezhet meg a sportba. A General Motors elnöke, Mark Reuss viszont az AP hírügynökségnek nyilatkozva cáfolta mindezt.

“A GM elkötelezett amellett, hogy szövetségre lépjen az Andrettivel az F1-es versenyzéshez” – mondta a szakember. “Az Andretti és a Cadillac együttműködésével két egyedülálló entitás lép szövetségre a versenyzés érdekében, mindkettő komoly sikerekkel rendelkezik globális szinten a motorsportban.”

Nemrégiben egyébként James Vowles, a Williams csapatfőnöke beszélt arról egy interjúban, bár az Andretti csatlakozásának jelen helyzetben nagyon nem örülnének, egy olyan motorgyártó, mint a General Motors érkezése kétségkívül nagyon jó hír lenne a Forma-1 számára.

“Kezdettől fogva világosan fogalmaztunk azzal kapcsolatban, hogy szívesen látunk új entitásokat, de a tortaszeletnek nőnie kell ennek eredményeképpen, nem pedig csökkennie. Márpedig eddig csak csökken” – mondta a szakember. “Csak, hogy tisztázzuk: nem az Andretti, és nem a GM ellen mondom mindezt. Épp ellenkezőleg.”

“Tárt karokkal várom a GM-et… És remélem, hogy ki tudunk alakítani valamilyen partnerséget velük, ha a dolgok nem alakulnak jól. Ők egy hihetetlen entitás, és véleményem szerint jobbá tennék a sportot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!