Csak az egyenesekben 7 tizedet veszít a Ferrari körönként

GP AUSTRIA F1/2020 - DOMENICA 05/07/2020 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
Fotó: Scuderia Ferrari
Drámai módon visszaesett a Ferrari versenyautójának teljesítménye az idei évben az egyenesekben, Mattia Binotto csapatfőnök pedig azt mondja, ezt nagyon nehéz lesz ledolgozni a 2020-as év hátralévő részében.

A maranellóiak kiábrándító időmérőt teljesítettek az Osztrák Nagydíj szombatján, Charles Leclerc ugyanis majd’ 1 másodperccel volt lassabb a rajtelsőséget megszerző Valtteri Bottasnál.

Bár az eseménydús versenyen a monacói végül a 2. helyen tudott zárni, nem kétséges, hogy a Ferrari jóval lassabb a Mercedesnél.

A Ferrari már korábban bejelentette, a szezon harmadik versenyére, a jövő hétvégi Magyar Nagydíjra egy teljesen új aerodinamikai csomaggal érkezik. Az olaszok viszont nemcsak az aerodinamikával veszítettek sokat, a motorerőt tekintve sem voltak formában – Binotto elmondása szerint csak az egyenesekben 7 tizeddel maradtak el a Mercedestől, ezt pedig nagyon nehéz lesz ledolgozni.

A Ferrari csapatfőnöke azt mondja, keményen dolgoznak az autó fejlesztésén, ám nehéz feladat vár rájuk.

„Javítanunk kell az autón, mivel voltak korrelációs problémák a tervezésben, az autó viselkedésében – kiváltképpen az aerodinamikát tekintve” – mondta Binotto.

„Ennek tervezését újrakezdtük, miután visszatértünk a gyárbezárás után, és remélhetőleg hamarosan pályára is vihetjük. Nem ez lesz a végső megoldás, hiszen nincs csodaszer. Ami fontos, hogy javítani tudjunk az efféle viselkedéseken.”

A Ferrari csapatfőnöke hozzátette, az időmérőn látott 1 másodperces hátrányból 7 tizedet csak az erőforrás miatt szenvedtek el.

„Ha megnézzük a szombati időmérőt, a pole-hoz képest 1 másodperc hiányzott” – magyarázta.

„Ebből 3 tizedmásodperc a kanyarokban. Viszont ott van még az a bizonyos 7 tized az erőforrást tekintve az egyenesekben. Azt gondolom, ez utóbbival nehezebb lesz bármit is kezdeni, hiszen a motorfejlesztések be vannak fagyasztva az idényre.”

„Az egyenesbeli sebességben a légellenállás is szerepet játszik, és ezt nem fogjuk egyhamar megoldani. Azt gondolom, kicsit csalódottak voltunk a szombaton látottak után az egyenesekben látott sebességünk miatt. De még ki kell elemeznünk az adatokat, hogy lássuk, mit tehetünk a továbbiakban.”

Arra a kérdésre, hogy hogyan tudtak ennyit veszíteni az egy évvel ezelőtti tempóhoz képest, Binotto kifejtette: „Hogy őszinte legyek, nem foglalkozom azzal, hogy a tavalyi dolgokat nézegetem.”

„Nem a tavalyi évvel kell összehasonlítanunk a dolgokat, hanem a riválisainkkal. Most a versenytársakhoz képest mért versenyképességünkre fókuszálunk, az időmérős kört vizsgáljuk, és a versenyen elért eredményt – és próbáljuk megoldani az autónk problémáit.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS