Orosz Nagydíj
Az F1-es Orosz Nagydíj TV-közvetítései
Verstappen próbálta lesöpörni a Hamilton-témát Szocsiban
Perez: Egyes csapattagok már titkolóznak előttem
Koronavírusos a Forma-1 száguldó riportere
Norris: Szoros lesz a küzdelem a középmezőnyben
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Csak az Olasz Nagydíjtól tiltják az időmérős motormódokat

Carlos Sainz, McLaren MCL35, exits the pit lane
Fotó: McLaren
Ahogyan arra számítani lehetett, csak a szeptember eleji Olasz Nagydíjon lép életbe a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) új szigorítása, miszerint a továbbiakban nem lehet időmérős motormódokat használni a Forma-1-ben.

Az eredeti tervek szerint az új technikai direktíva már a soron következő spái versenyhétvégén megtiltotta volna, hogy az időmérő edzés kezdete után a csapatok állítsanak versenyautóik motorbeállításain.

Erről az FIA főtitkára, Peter Bayer tájékoztatta a Forma-1 csapatait múlt héten. Az új szabályozás kvázi ellehetetleníti azt, hogy a csapatok időmérős üzemmódokat használjanak, hiszen a továbbiakban a kvalifikációkon és a futamokon ugyanolyan motorbeállításokat kell használni.

Annak érdekében, hogy a csapatok és a motorgyártók megfelelően fel tudjanak készülni a változásra, az FiA úgy döntött, az új technikai direktíva nem a jövő hétvégi Belga Nagydíjtól, hanem az azt követő Olasz Nagydíjtól kezdve lép életbe.

Az FIA Forma-1-es versenyigazgatója, Michael Masi azt mondta nemrég, biztosak abban, hogy a szövetség a továbbiakban megfelelően tudja ellenőrizni a motorok használatát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS