Friss hírek

Csak az Olasz Nagydíjtól tiltják az időmérős motormódokat

Ahogyan arra számítani lehetett, csak a szeptember eleji Olasz Nagydíjon lép életbe a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) új szigorítása, miszerint a továbbiakban nem lehet időmérős motormódokat használni a Forma-1-ben.

Az eredeti tervek szerint az új technikai direktíva már a soron következő spái versenyhétvégén megtiltotta volna, hogy az időmérő edzés kezdete után a csapatok állítsanak versenyautóik motorbeállításain.

Erről az FIA főtitkára, Peter Bayer tájékoztatta a Forma-1 csapatait múlt héten. Az új szabályozás kvázi ellehetetleníti azt, hogy a csapatok időmérős üzemmódokat használjanak, hiszen a továbbiakban a kvalifikációkon és a futamokon ugyanolyan motorbeállításokat kell használni.

Hirdetés
 

Annak érdekében, hogy a csapatok és a motorgyártók megfelelően fel tudjanak készülni a változásra, az FiA úgy döntött, az új technikai direktíva nem a jövő hétvégi Belga Nagydíjtól, hanem az azt követő Olasz Nagydíjtól kezdve lép életbe.

Az FIA Forma-1-es versenyigazgatója, Michael Masi azt mondta nemrég, biztosak abban, hogy a szövetség a továbbiakban megfelelően tudja ellenőrizni a motorok használatát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Csak az Olasz Nagydíjtól tiltják az időmérős motormódokat
Horner szerint elképesztő, hogy a Mercedes ekkora bakot lőtt 2022-es autójával
Növényi olajjal tankolták fel a Mercedes F1-es kamionjait
Ricciardo hajlandó kihagyni egy évet, ha azzal új esélyt kap
Norris már most a McLaren vezéreként tekint saját magára
Brawn: Schumacher megérdemelten versenyez az F1-ben

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!