Csak az Olasz Nagydíjtól tiltják be az időmérős motormódokat - F1VILÁG.HU

Csak az Olasz Nagydíjtól tiltják be az időmérős motormódokat

HIRDETÉS
A legfrissebb hírek szerint csak az Olasz Nagydíj után tiltják be az időmérős motormódok használatát a Forma-1-ben.
BARCELONA, SPAIN - AUGUST 16: Daniil Kvyat of Russia driving the (26) Scuderia AlphaTauri AT01 Honda is pushed to the grid during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on August 16, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrég arról értesítette a csapatokat, hogy a jövőben nem lesz lehetőség arra, hogy az időmérő kezdete után állítsanak versenyautóik motormódjain.

Magyarán, a jövőben nem lesz lehetőség arra, hogy a csapatok az időmérőkön csúcsra járatott motorokat használjanak, a feltekert erőforrásokat ugyanis nem lehet egy teljes versenytávon keresztül használni a futamokon.

Bár Michael Masi, az FIA versenyigazgatója nemrég azt mondta, az új technikai direktívát a soron következő spái verseny előtt küldik ki, a RaceFans értesülései szerint az új szabály csak az Olasz Nagydíjtól kezdve lesz érvényben.

Hétfőn egyébként a motorokkal foglalkozó munkacsoport is ülésezett, a hírek szerint pedig két motorgyártó nem örül a változtatásnak. A meetingen megvitatták egyébként azt is, hogy még későbbre halasszák, akár 2021-ig elnapolják az új regulák bevezetését.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!