Csak januárban dől el Wehrlein sorsa

Pascal Wehrlein leghamarabb csak januárban tudja meg, hogy 2016-ban a Forma-1-ben versenyezhet-e vagy a DTM-ben folytatja autóversenyzői pályafutását.


Pascal Wehrlein leghamarabb csak januárban tudja meg, hogy 2016-ban a Forma-1-ben versenyezhet-e vagy a DTM-ben folytatja autóversenyzői pályafutását.

A német túraautó-bajnokság idei legjobbja mindent megtesz azért, hogy egy napon a királykategóriában versenyezzen, Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke pedig nemrég megerősítette azt is, egyeztetéseket folytatott a Manor tulajdonosával, Stephen Fitzpatrickkal Wehrlein szerepeltetéséről.

Habár a német gyártó jövőre motorokat ad a Manornak, az ifjú versenyzővel kapcsolatos tárgyalások teljesen függetlenek ettől.

„Folyamatosan figyelem a piacot, és az a helyzet, hogy nehéz állandó ülést találni neki a jövő évre” – mondta Wolff az Autosportnak.

„Kétségkívül megvannak a képességei ahhoz, hogy versenyezzen a Forma-1-ben, és hogy az egyik legsikeresebb legyen, de jó helyen kell lennie. Ha 2016-ra nem tudjuk ezt megvalósítani, akkor jó sok kilométert teljesít majd F1-es autóval, vagy nálunk, vagy egy másik csapatnál lesz érdekelt a tesztprogramban, és meglátjuk, milyen lehetőségek kínálkoznak 2017-ben.”

Wolff megerősítette, Wehrlen a Mercedes egyik partnercsapatának lehet a tesztpilótája – a Force India autójával például korábban már körözhetett is –, ám hozzátette azt is, nem mondott még le arról, hogy megszerezze a Manor egyik ülését az ifjú német számára.

„Még mindig egyeztetünk velünk” – mondta. „De abszolút meg tudom érteni, hogy vannak kereskedelmi szempontok is a Manornál, úgyhogy nem erőltethetjük. A DTM-ben való maradás a B-opció, ha pedig csak ez lesz elérhető, akkor meg fogunk bizonyosodni arról, hogy tovább tanuljon, és ismerkedjen F1-es autóval is.”

„De én szívesebben látnám őt az F1-ben, mert azt gondolom, megérdemli, ha viszont nem jön össze, lesz lehetősége arra, hogy megvédje bajnoki címét a DTM-ben.”

Arra a kérdésre, hogy még karácsony előtt megoldódik-e Wehrlein helyzete, Wolff így felelt: „Át fog nyúlni a következő évbe.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!