Csak kétnapos lesz az imolai F1-es hétvége - F1VILÁG.HU

Csak kétnapos lesz az imolai F1-es hétvége

HIRDETÉS
Pénteken újabb 3 Forma-1-es verseny helyszínét és időpontját jelentették be: a száguldó cirkusz mezőnye a Nürburgringre, Portimaóba és Imolába is ellátogat – utóbbi helyszínen viszont a szokásosnál rövidebb lesz a versenyhétvége!
Imola, AlphaTauri Filming Day

A pénteki bejelentéssel eldőlt az is, hogy a száguldó cirkusz 2020-ban nem látogat el az az amerikai kontinensre, így sem Kanadában, sem Mexikóban, sem az Egyesült Államokban, sem pedig Brazíliában nem lesz verseny.

Cserébe viszont legendás helyszínekkel bővül a program: októberben a Nürburgrinen is vendégszerepel a mezőny, és lesz verseny Portugáliában, valamint Imolában is.

Mivel Portimaót mintegy 2400 km választja el Imolától, az F1 úgy döntött, ad a mezőnynek egy extra napot, így az Emilia-Romagna-i Nagydíjat csak kétnaposra tervezik.

Azt egyelőre nem tudni, pontosan hogyan fog kinézni a versenyhétvége programja, az egyeztetések tovább folytatódnak ezzel kapcsolatban. Jó esély van azonban arra, hogy a szombati időmérő előtt rendeznek majd egy szabadedzést. A futam természetesen vasárnap lesz.

A hírek szerint egyébként a Portugál Nagydíjon korlátozott számban nézők is lehetnek majd, akár több tízezren.

A pénteki bejelentés után 13 versenyesre bővült az F1-es naptár: a tervek szerint idén 15-18 futamot rendeznek.

Az F1-es versenynaptár:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!