Csak októberben véglegesítik a 2021-es F1-es szabályokat - F1VILÁG.HU

Csak októberben véglegesítik a 2021-es F1-es szabályokat

HIRDETÉS
Várhatóan csak októberben születik végleges döntés arról, milyenek lesznek a 2021-es Forma-1-es versenyautókra vonatkozó szabályok. Ezzel a lépéssel a kiscsapatokat próbálják segíteni.
Fotó: Renault

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) sportkódexe szerint az új szabályokat júniusig véglegesíteni kellene, ebben az esetben azonban a nagyobb büdzsével dolgozó istállók már rögtön el is kezdhetnék a 2021-es fejlesztéseket.

A kisebb alakulatok így nagy hátrányba kerülnének, hiszen közben idei versenyautóik fejlesztésén, illetve a 2020-as modelleken is el kell kezdeniük dolgozni, ami financiális szempontból már eleve rendkívül megterhelő.

A terv éppen ezért az, hogy a 2021-es kasztnikra vonatkozó szabályokról csak októberben hozzanak végleges döntést. Hogy ez megtörténjen, a csapatok egyhangú támogatására van szükség.

A királykategória alakulatai a múlt hétvégi Azeri Nagydíj helyszínén újra összeültek az F1 elnökével, Chase Carey-vel, és lapértesülések szerint sikerült konszenzusra jutni a kérdésben.

„Az októbet egy kompromisszumos megoldás az év vége, illetve június között – szóval elégedettek vagyunk ezzel” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Arra a kérdésre, hogy elegendő támogatást kapott-e a javaslat, így felelt: „A csapatok között egyhangú volt a dolog. Talán a Renault volt az egyetlen kivétel, de azt hiszem, végül ők is belementek, szóval nem volt senki, aki nem egyezett volna bele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!