Csak októberben véglegesítik a 2021-es F1-es szabályokat

Fotó: Renault
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS19. Azerbaijan Grand Prix, Sunday 28th April 2019. Baku City Circuit, Azerbaijan.
Várhatóan csak októberben születik végleges döntés arról, milyenek lesznek a 2021-es Forma-1-es versenyautókra vonatkozó szabályok. Ezzel a lépéssel a kiscsapatokat próbálják segíteni.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) sportkódexe szerint az új szabályokat júniusig véglegesíteni kellene, ebben az esetben azonban a nagyobb büdzsével dolgozó istállók már rögtön el is kezdhetnék a 2021-es fejlesztéseket.

A kisebb alakulatok így nagy hátrányba kerülnének, hiszen közben idei versenyautóik fejlesztésén, illetve a 2020-as modelleken is el kell kezdeniük dolgozni, ami financiális szempontból már eleve rendkívül megterhelő.

A terv éppen ezért az, hogy a 2021-es kasztnikra vonatkozó szabályokról csak októberben hozzanak végleges döntést. Hogy ez megtörténjen, a csapatok egyhangú támogatására van szükség.

A királykategória alakulatai a múlt hétvégi Azeri Nagydíj helyszínén újra összeültek az F1 elnökével, Chase Carey-vel, és lapértesülések szerint sikerült konszenzusra jutni a kérdésben.

„Az októbet egy kompromisszumos megoldás az év vége, illetve június között – szóval elégedettek vagyunk ezzel” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Arra a kérdésre, hogy elegendő támogatást kapott-e a javaslat, így felelt: „A csapatok között egyhangú volt a dolog. Talán a Renault volt az egyetlen kivétel, de azt hiszem, végül ők is belementek, szóval nem volt senki, aki nem egyezett volna bele.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!