Csak Ricciardo kapja meg a Renault legújabb motorfejlesztését

Újabb motorfejlesztést vet be a hétvégi Francia Nagydíjon a Renault – azt azonban egyelőre csak Daniel Ricciardo használhatja.

A francia gyártó már a Spanyol Nagydíjon bevetette B-specifikációjú V6-osát, ám természetesen tovább folynak a fejlesztések annak érdekében, hogy minél több erőt tudjanak kisajtolni a motorból.

A Renault ezért úgy döntött, hazai versenyén, Franciaországban egy újabb fejlesztésű belső égésű motoregységet is kipróbál, melyet azonban kizárólag Daniel Ricciardo használhat egyelőre.

Hirdetés
 

„Bevetünk egy új specifikációjú belső égésű motort Daniel autójában. Ez a motor egy remek előrelépés a teljesítményt tekintve” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke.

A csapatnak egyébként lehetősége lett volna arra, hogy Nico Hülkenberg autójába is beépítse az új aggregátot, ám nem akarták bevállalni a rajtbüntetést emiatt, a német versenyző ugyanis eddig eggyel több belső égésű motort használt fel a szezon során, mint csapattársa.

„Nico egy másik versenyen kapja majd meg az új motort, mivel büntetést fog majd kapni azért, mert átlépi a felhasználható mennyiséget, hiszen a belső égésű motorból évente hármat lehet csak használni. És nem akartunk rajtbüntetést hazai versenyünkön.”

A Renault egyébként számos aerodinaimkai újítást is bevet ezen a hétvégén: egy új orrkúp, új padlólemez és egyéb szárnyak is felkerülnek az autókra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Csak Ricciardo kapja meg a Renault legújabb motorfejlesztését
Wolff a koncepcióváltásról: Egy emeletes buszt is lemásolnánk, feltéve, hogy gyors!
Haraggal váltak el? Hamilton reagált az edzőjével való szakításra!
Perez: Van aggodalom a Red Bullnál is a megbízhatóság miatt
Az Alpine sportigazgatója változtatna az Alonsón is kifogó szabályon

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!