Friss hírek

Csak Russell üzent Grosjeannak elbocsátása után

A Haas versenyzője, Romain Grosjean elárulta, George Russell volt az egyetlen pilóta a mezőny tagjai közül, aki együttérző üzenetet küldött neki azt követően, hogy kiderült, nem hosszabbítják meg szerződését 2021-re.

Néhány hete derült ki, sem Romain Grosjean, sem csapattársa, Kevin Magnussen nem maradhat a Haas csapatánál a következő idényre, és jó eséllyel mindketten távozni kényszerülnek a Forma-1-ből.

Grosjean 2009-ben, szezon közben mutatkozott be a Forma-1-ben a Renault színeiben, majd majdnem két teljes idényt kihagyott, mielőtt 2012-ben visszatért a Lotusszal – azóta állandó tagja a királykategória mezőnyének.

A rutinos francia elárulta, mióta kiderült, hogy nem maradhat a Haasnál, csak George Russell érdeklődött felőle.

„Remek a kapcsolatom George-dzsal. Amikor megtörtént a bejelentés, hogy jövőre nem leszek már a csapatnál, ő volt az első és egyetlen, aki küldött egy WhatsApp-üzenetet” – mondta Grosjean.

„Ez is azt mutatja, milyen nagyszerű srác.”

Grosjean egyébként nemrég az Instagramon vigasztalta fiatal versenytársát, aki az Emilia Romagna Nagydíjon a biztonsági autó mögött haladva törte össze autóját – úgy, ahogy 2018-ban Grosjean is.

„Tudom, mennyire fájdalmas a biztonsági autó mögött összetörni! Főleg, hogy az lett volna az első pontja a szezonban” – mondta a francia. „Azt hiszem, ugyanez volt a helyzet velem is 2018-ban, Bakuban.”

„A mezőny hátsóbb traktusában tényleg sokat kell dolgozni a gumikon. Számtalanszor elmondtam már, hogy ugyanazt csinálnám most is, amit három évvel ezelőtt.”

„George semmi őrültséget nem csinált, csak elveszítette a kontrollt az autó felett. Kemény napja volt, de bőven lesznek még jó napja a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!