Friss hírek

Csak vasárnap tartják az F1-es időmérőt?

Esőt és viharokat jósolnak a Forma-1-es Stájer Nagydíj szombati napjára, így az sincs kizárva, hogy a kvalifikációt csak vasárnap délelőtt rendezik meg – erről nyilatkozott nemrég a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl.

A Forma-1 2020-as idényének második hétvégéje kedvező időjárási körülmények között kezdődik pénteken, ám ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a meteorológiai előrejelzések szerint szombatra jelentősen romlik az idő.

Egész napra sok csapadékot jósolnak, sőt, viharok is lehetnek a Red Bull Ring környékén, ez pedig igencsak megnehezítheti a mezőny dolgát.

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke pénteken egy interjúban elárulta, fennáll a veszélye annak is, hogy nem tudják megrendezni a spielbergi időmérőt szombaton.

„Gyűjtöttünk némi információt a versenyigazgatótól, aki egyfajta előzetes figyelmeztetést adott arra vonatkozóan, hogy fennáll a veszélye annak, hogy a viharok, vagy a heves eső miatt nem lesz időmérő holnap – és ha ez így lesz, akkor a kvalifikációt vasárnap délelőtt tartják” – mondta a szakember.

„A legrosszabb eset pedig az, ha ekkor sem sikerül megrendezni, mert olyan rossz lesz az időjárás. Ebben az esetben a második edzés eredménye számítana időmérős eredménynek.”

„Ez olyasvalami, amire oda kell figyelnünk ma, és ki kell találnunk, hogyan kezeljük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!