Csak vasárnap tartják az F1-es időmérőt? - F1VILÁG.HU

Csak vasárnap tartják az F1-es időmérőt?

HIRDETÉS
Esőt és viharokat jósolnak a Forma-1-es Stájer Nagydíj szombati napjára, így az sincs kizárva, hogy a kvalifikációt csak vasárnap délelőtt rendezik meg – erről nyilatkozott nemrég a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 03:  Daniil Kvyat of Russia driving the (26) Scuderia AlphaTauri AT01 Honda leaves the garage during practice for the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 03, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24GYW5ZJ91W11 // Usage for editorial use only //

A Forma-1 2020-as idényének második hétvégéje kedvező időjárási körülmények között kezdődik pénteken, ám ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a meteorológiai előrejelzések szerint szombatra jelentősen romlik az idő.

Egész napra sok csapadékot jósolnak, sőt, viharok is lehetnek a Red Bull Ring környékén, ez pedig igencsak megnehezítheti a mezőny dolgát.

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke pénteken egy interjúban elárulta, fennáll a veszélye annak is, hogy nem tudják megrendezni a spielbergi időmérőt szombaton.

„Gyűjtöttünk némi információt a versenyigazgatótól, aki egyfajta előzetes figyelmeztetést adott arra vonatkozóan, hogy fennáll a veszélye annak, hogy a viharok, vagy a heves eső miatt nem lesz időmérő holnap – és ha ez így lesz, akkor a kvalifikációt vasárnap délelőtt tartják” – mondta a szakember.

„A legrosszabb eset pedig az, ha ekkor sem sikerül megrendezni, mert olyan rossz lesz az időjárás. Ebben az esetben a második edzés eredménye számítana időmérős eredménynek.”

„Ez olyasvalami, amire oda kell figyelnünk ma, és ki kell találnunk, hogyan kezeljük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!