Csalódna a McLaren, ha nem lenne a top 3-ban - F1VILÁG.HU

Csalódna a McLaren, ha nem lenne a top 3-ban

HIRDETÉS

A McLaren Forma-1-es csapatánál csalódottak lennének, ha a 2017-es évadban nem végeznének a legjobb háromban – ezt mondta Jonathan Neale, a wokingi gárda ügyvezetője.


A McLaren Forma-1-es csapatánál csalódottak lennének, ha a 2017-es évadban nem végeznének a legjobb háromban – ezt mondta Jonathan Neale, a wokingi gárda ügyvezetője.

A wokingi gárda a Hondával való újraegyesülés után egyelőre árnyéka önmagának: 2015-ben csupán a 9. helyen zárt a konstruktőrök versenyében, és bár tavaly előreléptek a 6. helyre, az élmezőny csapataival képtelenek voltak harcolni.

Jonathan Neale szerint a McLaren képes arra, hogy jelentős előrelépéseket tegyen a télen.

„Nagy célokat kell kitűznünk, de momentán csalódott lennék, ha a 4. helyen végeznénk” – mondta a szakember az Autosport című brit szaklapnak.

„Nyerni akarunk – méghozzá mihamarabb! Adott a csapat, adottak a versenyzők, akik képesek a győzelemre, nekünk és a Hondának pedig csökkentenünk kell a teljesítménybeli hátrányt.”

„Az új aerodinamikai platform és a gumik körüli bizonytalanság lehetőséget kínál számunkra, és szeretném azt hinni, hogy képesek vagyunk kihasználni mindezt. De egyelőre még nem tudni.”

Arra a kérdésre, hogy mi számítana jó eredménynek 2017-ben, Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója azt mondta: „A győzelem.”

A francia szakember mindazonáltal tudja, időbe telik, mire visszatérnek a mezőny elejére.

„Én inkább lennék pragmatikus, és nem lennének nagy elvárásaim. 2015-ben a 9. helyen végeztünk, tavaly a 6. helyen, szóval remélhetőleg idén a legjobb 4 között leszünk. Mihamarabb győzni akarunk, de én inkább maradok a realitások talaján.”

Hirdetés

„Nagyon elégedett vagyok a Honda hozzáállásával, illetve a McLaren mérnökeivel is – tökéletesen működünk jelenleg. Keményen dolgoznak, de már elmúltak azok az idők, amikor egy új aerodinamikai csomaggal 1 másodperccel gyorsulni tudtunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!