Csalódott a McLaren csapatfőnöke - F1VILÁG.HU

Csalódott a McLaren csapatfőnöke

HIRDETÉS

Csalódottan nyilatkozott a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzése után a McLaren-Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.


Csalódottan nyilatkozott a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzése után a McLaren-Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.

Habár Lewis Hamilton és Jenson Button Sebastian Vettel mögött a második ill. harmadik rajtpozíciót kaparintotta meg a Hungaroringen, a McLaren vezére szerint nem ilyen eredményre számítottak.

Lewis Hamilton a kvalifikáció utolsó harmadában – az első etap után – az élen tartózkodott, második nekifutásra azonban Sebastian Vettel elhappolta előle az első rajtkockát, így a holnapi futamon a pálya porosabb oldaláról lesz kénytelen rajtolni.

„Szoros volt. Kiábrándító” – mondta csalódottan a McLarent irányító Martin Whitmarsh a BBC-nek.

„Viszont mindkét autónk az első két sorban van, szóval izgalmas versenynek nézünk elébe. De nem ilyen eredményre vágytunk.”

„Lewis kicsit szélesen fordult az utolsó kör utolsó kanyarjában, viszont egyik köre sem volt rossz. Egyszerűen csak jó lett volna számára, ha megszerzi a pole-t. Az viszont jó, hogy legalább versenyképesek lehetünk a futamon. Mindkét versenyzőnknek jó etapjai voltak pénteken, és egyáltalán nem vagyunk rossz helyen. Megpróbáljuk izgalmassá tenni a dolgot.”

Hamilton mindeközben úgy nyilatkozott, nem csalódott, hiszen a második hely is remek eredmény.

„Ez így is egy kiváló eredmény. A legutóbbi futam óta tudjuk, hogy jó tempónk van. Tegnap jó napunk volt, de ma a Red Bull felvette a tempót.”

Hamilton csapattársa, Jenson Button hozzátette, nagyon örül annak, hogy végre javult az időmérős tempója is.

Hirdetés

„Nagyon elégedett vagyok” – fogalmazott a brit.

„Örülök, hogy megszereztem a harmadik helyet. Sikerült jó irányba változtatnunk a beállításokon éjszaka, és az autó igazán jónak tűnt a délelőtti edzésen. Játszottunk még egy kicsit vele az időmérő közben, és az utolsó etapra elég jó lett. Gyakorlatilag fél másodpercet nyertünk azzal az első etaphoz képest, hogy kicsit nagyobb leszorítóerőt raktunk az autó hátuljára.”

„Elégedett vagyok a rajtpozícióval – és főként az abroncsokkal. Meglátjuk, milyen stratégiát választhatunk, aztán elindulunk a győzelemért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!