Csalódott a McLaren párosa, Norris és Piastri is a lassú autóra panaszkodik - F1VILÁG.HU

Csalódott a McLaren párosa, Norris és Piastri is a lassú autóra panaszkodik

Kiábrándító időmérő edzést teljesített a McLaren Forma-1-es csapata Miamiban, ahol Norris a tizenhatodik, Piastri pedig a tizenkilencedik rajtpozíciót szerezte meg a vasárnapi futamra.

A pontszerzéssel záruló ausztráliai és bakui Forma-1-es futamot követően övön aluli ütésként érheti a McLaren rajongóit a Miami Nagydíj időmérő edzése, amelyen a papaja színű autók egyike sem jutott tovább a Q1-es szakaszból. A tizenhatodik pozícióból rajtoló Lando Norris elsősorban a magas hőmérséklettel magyarázta a gyenge teljesítményt, ami egyébként egyáltalán nem lepte őt meg.

„Őszintén szólva ezt vártuk. A magasabb pályahőmérséklet miatt elmászik az autó egyensúlya, így nehezebbé válik a dolgunk. Felnagyítja a problémáinkat, az egyenes- és kanyarbeli tempóhiányunkat. Egyszerűen küszködtünk” – magyarázta a brit, aki a futammal kapcsolatos elvárásait keserű humorba csomagolta:

 

„Rejtegetünk még néhány másodpercet a tarsolyunkban, így szórakoztató futamunk lesz” – tette hozzá rezignáltan.

Csapattársa, Oscar Piastri sem nyilatkozott vidámabban. Az ausztrál újonc szintén az autó gyenge nyers tempójára panaszkodott.

„Egész nap küszködtünk, egyszerűen nem volt meg a tempónk. Nagyon szoros a helyzet, de nehéz összerakni egy jó kört. A meleggel is küzdöttünk ­­­– ennek a miértjére még rá kell jönnünk. ” – kommentálta röviden.

A McLarennek nehezen indul a szezonja, miután az első két versenyhétvégén egyetlen pontot sem sikerült szereznie. Az idei legjobb eredményét Ausztráliában érte el, ahol Norris által a hatodik helyen végzett a csapat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Csalódott a McLaren párosa, Norris és Piastri is a lassú autóra panaszkodik
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin
Gasly gratulál Oconnak, de csalódott a saját versenye miatt
Stroll: Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek…

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!