Friss hírek

„Csapás az F1-nek, hogy Räikkönen nem a Ferrarinál folytatja”

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, Kimi Räikkönen Ferraritól való távozása mindenki számára csapást jelent a Forma-1-ben.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, Kimi Räikkönen Ferraritól való távozása mindenki számára csapást jelent a Forma-1-ben.

Räikkönen a következő két évben a Sauber színeiben folytatja pályafutását, helyét a Ferrarinál Charles Leclerc veszi át.

A finn 2018-ban jobb teljesítményt nyújtott, mint a korábbi években – rajtelsőséget szerzett Olaszországban, illetve győzött Amerikában –, és továbbra is az F1-es mezőny egyik legnépszerűbb figurája.

Wolff éppen ezért úgy gondolja, a Forma-1 megszenvedi majd azt, hogy Räikkönen nem ül majd győzelemre esélyes autóban.

„Azt gondolom, a Forma-1 szempontjából sok mindenen változtat az, hogy Kimi nem egy Ferrariban ül majd, nem egy olyan autóban, mely képes a győzelemre” – mondta a Mercedes főnöke az Autosportnak.

[su_spoiler title=”Nyerd meg a Räikkönen életéről szóló könyvet!” style=”fancy” icon=”arrow”]Ősszel jelent meg „Az ismeretlen Kimi Räikkönen” című könyv, amely már magyarul is elérhető – és most az F1Világgal akár meg is nyerheted!

A Räikkönenről szóló könyv azért is számít szenzációnak, mert a finn kevés bepillantást enged az életébe – habár ez instagramos jelenléte óta kicsit megváltozott. Ennek ellenére a médiának nem mesél családjáról, titkairól, a könyvből viszont nagyon sok eddig ismeretlen sztorit ismerhetünk meg róla. Remek lehetőség a rajongók számára, hiszen a Helikon Kiadó jóvoltából most akár Te is megnyerheted Kari Hotakainen könyvét – a feladat csupán annyi, hogy írd le a Kimihez kapcsolódó kedvenc sztoridat, eseményt, nyilatkozatot, rádióüzenetet, versenyt, előzést. Bármi lehet, ami szerinted vicces, emlékezetes.

A hozzászólásokat Facebookon, a nyereményjátékos poszt alatt várjuk, amelyet ide kattintva érsz el. Az ismeretlen Kimi Räikkönen című könyvről további részleteket itt találsz.[/su_spoiler]

„Ő egy félelmetes karakter. Egyike azon keveseknek, akik megmaradtak önmaguknak, miközben manapság a közösségi média és az ego felett elveszítjük a kontrollt.”

„Megvannak az értékei, ő pedig hű marad ezekhez, és abszolút hiteles. És ezt imádják a rajongók. Szóval az, hogy Kimi nem egy Ferrariban ül majd, mindannyiunk számára csapás.”

„De legalább nem tűnik el teljesen. A Saubernél folytatja. De sajnálatos, hogy miközben Fernando [Alonso] távozik, Kimi a Ferraritól a Sauberhez kerül, szóval két hihetetlen személyiséget veszítünk el bizonyos szempontból. Kimi és a Ferrari kombinációja igazán vonzó volt.”

Bár a Sauberrel Räikkönen kétségkívül nem lesz olyan versenyképes, mint a Ferrarival, Wolff szerint a finn helyesen döntött, hogy marad az F1-ben.

„Kimi azt mondja, élvezni akarja a dolgokat a Sauberrel, viszont a Sauber bizonyította, hogy képes a legjobb lenni a topcsapatok mögött. Ráadásul 40 percre van a csapat az otthonától, szóval több időt tud otthon tölteni.”

„Azt gondolom, Fred [Vasseur – csapatfőnök] irányítása alatt egy igazi versenyzőkből álló csoportosulás jött össze, a kapcsolatuk erős a Ferrarival, szóval miért ne folytathatná azt, amit egyébként szeret csinálni?”

„El kellene hagyni az F1-et csak azért, mert már nem ül győztes autóban? Mindannyian azért vagyunk itt, hogy elégedettek legyünk és jól érezzük magunkat. Ha pedig a vezetés olyasvalami, amit őszintén élvez, akkor joga van ahhoz, hogy hódoljon a szenvedélyének.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!