Csapatsorrend a Ferrarinál: „Nem azt kérjük Leclerc-től, hogy vegye el a gázt!” - F1VILÁG.HU

Csapatsorrend a Ferrarinál: „Nem azt kérjük Leclerc-től, hogy vegye el a gázt!”

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto a minap egy interjúban ismét világossá tette: ha a helyzet úgy hozza, négyszeres világbajnokuknak, Sebastian Vettelnek kedveznek majd Charles Leclerc-rel szemben.
Fotó: Scuderia Ferrari

Leclerc nemrég érkezett a Ferrarihoz, a korábbi bajnok Kimi Räikkönen helyét vette át a csapatnál, a monacói pedig abban bízik, már 2019-ben a futamgyőzelmekért harcolhat.

A Ferrari nemrég kinevezett csapatfőnöke, Mattia Binotto azonban néhány hete világossá tette, kezdetben Vettel elsőbbséget élvez majd a csapatnál.

A szakember a Speed Week című lapnak adott interjújában ma kifejtette, nem azt kérik Leclerc-től, hogy álljon be világbajnok csapattársa mögé, de ha a Ferrari érdeke megkívánja, Vettelt részesítik előnyben.

„A szerepeket világosan meg kell határozni, kezdve a versenyzőkkel. Ez a döntés nem Leclerc ellen, vagy Vettelért született, hanem a Ferrari javára” – nyilatkozta Binotto.

„Véleményem szerint a dolgok kezdettől fogva egyértelműek, és ez kevesebb lehetőséget ad a félreértésekre és hibákra. A két versenyző szabadon versenyezhet egymással. Nem azt kérjük Charles-tól, hogy vegye el a gázt. És azt sem kérjük Sebtől, hogy legyen szíves növelni a tempót. Csak annyit mondunk, hogyha a helyzet komollyá válik, a tapasztaltabb versenyzőre támaszkodunk majd a szituációtól függően. Neki világbajnoki címet kell nyernie velünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!