Csatornafedél-incidens: 1,5 cm-en múlt, hogy nem történt nagyobb baj - F1VILÁG.HU

Csatornafedél-incidens: 1,5 cm-en múlt, hogy nem történt nagyobb baj

HIRDETÉS
George Russell, a Williams versenyzőjének incidense kavarta fel a pénteki eseményeket az F1-es Azeri Nagydíjon – kevésen múlt, hogy a csatornafedél nem okozott sérülést.
Fotó: Williams

Russell az első szabadedzésen hajtott pályára, amikor ráment egy csatornafedélre, az pedig az autó alatt feltört, órási sérüléseket okozva az autón. A Williamsnek szerencsére van tartalék kasztnija, így szombaton már Russell is megkezdheti majd a munkát. 

„Nyilvánvalóan nagyon nagy volt az ütközés, nagyon megijedtem, mert a szokásos módon mentem az egyenesben, amikor kaptam ezt a nagy ütést. Nyilvánvalóan rengeteg sérülés lett az autón, rögtön le is állt” – nyilatkozta a brit pilóta.

A csapat megvizsgálta a balesetet, és kiderült, ha a csatornafedél további 1,5 cm-t emelkedik, akkor már betört volna a pilótafülkébe – ez pedig akár sérülést is okozhatott volna. 

„Meglepő, de nem fájt” – folytatta Russell. „Kioldottam a tűzoltó készüléket, és mivel hideg volt, azt gondoltam, hogy valami ég. Így kiszálltam az autóból, amilyen gyorsan csak tudtam. Nem tudom, mekkora volt a sebesség, de 4G erő ért, ami elég nagy.”

„Ha 10-15 mm-rel feljebb megy, akkor egyenesen oda érkezik, ahol ültem. Sokkal rosszabb is lehetett volna.”

„Sajnálom a srácokat is, mert megvan a programunk, a tervünk a hétvégére, aztán mehet az egész a lefolyóba – szó szerint.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!