Csatornafedél-incidens: 1,5 cm-en múlt, hogy nem történt nagyobb baj

Fotó: Williams
George Russell (GBR) Williams Racing. Chinese Grand Prix, Saturday 13th April 2019. Shanghai, China.
George Russell, a Williams versenyzőjének incidense kavarta fel a pénteki eseményeket az F1-es Azeri Nagydíjon – kevésen múlt, hogy a csatornafedél nem okozott sérülést.

Russell az első szabadedzésen hajtott pályára, amikor ráment egy csatornafedélre, az pedig az autó alatt feltört, órási sérüléseket okozva az autón. A Williamsnek szerencsére van tartalék kasztnija, így szombaton már Russell is megkezdheti majd a munkát. 

„Nyilvánvalóan nagyon nagy volt az ütközés, nagyon megijedtem, mert a szokásos módon mentem az egyenesben, amikor kaptam ezt a nagy ütést. Nyilvánvalóan rengeteg sérülés lett az autón, rögtön le is állt” – nyilatkozta a brit pilóta.

A csapat megvizsgálta a balesetet, és kiderült, ha a csatornafedél további 1,5 cm-t emelkedik, akkor már betört volna a pilótafülkébe – ez pedig akár sérülést is okozhatott volna. 

„Meglepő, de nem fájt” – folytatta Russell. „Kioldottam a tűzoltó készüléket, és mivel hideg volt, azt gondoltam, hogy valami ég. Így kiszálltam az autóból, amilyen gyorsan csak tudtam. Nem tudom, mekkora volt a sebesség, de 4G erő ért, ami elég nagy.”

„Ha 10-15 mm-rel feljebb megy, akkor egyenesen oda érkezik, ahol ültem. Sokkal rosszabb is lehetett volna.”

„Sajnálom a srácokat is, mert megvan a programunk, a tervünk a hétvégére, aztán mehet az egész a lefolyóba – szó szerint.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS