Portugál Nagydíj
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 27: Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT01 Honda makes a pitstop during Day Two of F1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 27, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-2387G6YBH1W11 // Usage for editorial use only //
Fotó: Scuderia AlphaTauri

Csereszemélyzettel készül az AlphaTauri az F1-es szezonnyitóra

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Csereszemélyzettel készül az AlphaTauri az F1-es szezonnyitóra

Minden eshetőségre fel kell készülniük a Forma-1 csapatainak arra az esetre, hogy július elején valóban elrajtol a világbajnokság Ausztriában. Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke azt mondja, csereszemélyzettel is készülniük kell.

A jelenlegi tervek szerint a bajnokság július elején rajtolhat el: a Red Bull Ringen július 5-én és 12-én is versenyt rendeznének, jelenleg pedig próbálják kidolgozni azt, hogy hogyan tudnák teljesen elszeparálni a száguldó cirkuszt a külvilágtól.

A Forma-1 orvosi bizottságának vezetője, Gerard Saillant nemrég egy interjúban azt mondta, ha valamely csapattag tesztje pozitív lesz Ausztriában, akkor sem kell lefújniuk a versenyhétvégét.

Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke viszont azt mondja, komoly felkészülésre lesz szükségük, hiszen ebben az esetben azon csapattagok pótlására is szükség lehet, akik a fertőzött szakemberrel dolgoznak együtt.

„Ha egy alkalmazott megfertőződik a vírussal, nem lesz helye vitának. Vagy azonnal a kórházba megy, vagy házi karanténba. A döntés az eset súlyosságától függ” – mondta a szakember a dpa hírügynökségnek nyilatkozva.

„Ebben az esetben le kell cserélnünk ezt a csapatot. Jelenleg erre készülünk, hogy legyen egy cserecsapat, akit oda tudunk vinni a pályára.”

Az istálló egy olyan tervet dolgozott ki, melynek köszönhetően „minden technikust és szerelőt” helyettesíteni tud.

„Biztosítani tudjuk azt, hogy a csapat rajthoz álljon” – mondta a csapatfőnök.

Tost nagyon bizakodó azzal kapcsolatban, hogy a szezon két versennyel elrajtolhat Ausztriában.

„Egy üveg borban fogadok, hogy versenyezni fogunk Spielbergben!”

A Forma-1 vezetősége azt reméli, 15-18 versenyt meg tudnak rendezni 2020-ban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!