Csorbát szenvedett az átláthatóság a Mercedesnél - F1VILÁG.HU

Csorbát szenvedett az átláthatóság a Mercedesnél

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff elismerte, az utóbbi időben némi csorbát szenvedett a csapaton belüli átláthatóság, így mindenképpen biztosítaniuk kell azt, hogy a garázs két oldala megfelelően összedolgozik egymással.


A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff elismerte, az utóbbi időben némi csorbát szenvedett a csapaton belüli átláthatóság, így mindenképpen biztosítaniuk kell azt, hogy a garázs két oldala megfelelően összedolgozik egymással.

A német istálló az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén alulmaradt a Williamsszel szemben, Felipe Massa és Valtteri Bottas ugyanis kibérelték az első rajtsort.

Bár a futamon végül a Mercedes újabb kettős győzelmet aratott, Wolff szerint az, hogy a Williams legyőzte őket az időmérőn, jól mutatja, a Lewis Hamilton és Nico Rosbeg között zajló intenzív küzdelem mennyire sebezhetővé teheti a Mercedest.

„Az elsődleges prioritás az kell, hogy legyen számunkra, hogy hagyjuk versenyezni pilótáinkat egymás ellen” – mondta Wolff.

„Nem akarunk kívülről közbeavatkozni, vagy manipulálni kettejük küzdelmét egyik vagy másik irányba.”

„Ennek ellenére a harmadik szabadedzés után nem voltunk jó formában, a légkör sem volt olyan, mint a korábbi versenyeken. Látjuk, hogy egyre nagyobb a versengés, az átláthatóság némi csorbát szenvedett, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy ez nem árt a csapatnak.”

„Szükségünk van arra, hogy az egész csoport együtt dolgozzon – a versenyzők és mérnökök is mindkét oldalról. Ezt a csapatszellemet akarjuk fenntartani.”

„Nemcsak arról van szó, hogy megnyerjük a következő pár futamot, hanem arról is, hogy versenyképesek akarunk lenni a következő pár évben. Ezért minden versenyen tanulnunk kell, és ezt csak akkor tudjuk megtenni, ha nyitottan és átláthatóan dolgozunk együtt.”

Wolff kifejtette, továbbra kis kulcsfontosságú, hogy Rosberg és Hamilton párharcát a lehető legjobb módon kezeljék, hogy harcukkal ne sodorják veszélybe csapatukat.

Hirdetés

„Fenn kell tartanunk a csapaton belüli átláthatóságot. Világos, hogy egyre nagyobb a versengés, és minél előrébb járunk a szezonban, annál komolyabb lesz. Az átláthatóság pedig az eszmecseréről, és az egymástól való tanulásról szól. Nagyon gondosan oda kell figyelnünk erre. Nem akarjuk az időmérő utolsó etapjára tartogatni azt, hogy mire is képes az autó, mert meg kell értenünk, mely területeken tudunk javulni.”

„A versenyzők számára a legfontosabb az egyéni bajnokság megnyerése. A miénk a konstruktőri bajnoki cím, és persze az, hogy biztosítsuk, meg tudják nyerni az egyéni trófeát. Szóval először talán be kellene zsebelnünk a győzelmet a gyártók versenyében, hogy aztán szabadjára engedjük őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!