Csúfos hétvége a Ferrarinál, de a csapatfőnök látja benne a szépet - F1VILÁG.HU

Csúfos hétvége a Ferrarinál, de a csapatfőnök látja benne a szépet

HIRDETÉS
Kiábrándító véget ért a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj a Ferrari csapata számára, az istállót irányító Fred Vasseur ugyanakkor azt mondja, bőven van pozitívuma a melbourne-i hétvégének.
Fred Vasseur

A Ferrari pont nélkül zárta a 2023-as szezon harmadik versenyét, miután Charles Leclerc már a futam nyitókörében kiesett, csapattársát, Carlos Sainzot pedig a hajrában megbüntették, ami miatt egy erős pontszerző helyről csúszott vissza tizenkettediknek. Pedig a Ferrarinál nagyon bíztak egy jó eredményben, a csapatnak ugyanis sikerült előrelépéseket tennie a teljesítmény tekintetében, és főképp a versenytempótól vártak sokat.

„A mai eredmény, az, hogy nem szereztünk pontot, nem mutatja azt a fejlődést, amit csapatként sikerült megtenni” – mondta csalódottan Fred Vasseur csapatfőnök. „A nyers teljesítmény tekintetében előre léptünk, és ami még fontosabb, jó és következetes versenytempónk volt a különféle gumikeverékeken, beleértve a keményeket is. Csupán a szombati időmérő nem felelelt meg annak a potenciálnak, ami bennünk van.”

„Az egyik kezdeti reakciónk most a frusztráció, Charles egyértelműen balszerencsés volt egy versenybalesetben a rajtnál. Jól döntöttünk azzal, hogy behívjuk Carlost az első biztonsági autós szakasz alatt, de aztán jött a piros zászló, és a 11. helyről kellett újra kezdenünk, és innen is szépen felzárkózott.”

Sainzot aztán a verseny végén 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, amiért nekiütközött Fernando Alonsónak a második újraindításkor – emiatt a spanyol a 4. helyről a 12. pozícióba esett vissza.

„A büntetés lesújtó hatással volt a végeredményre az ő szempontjából, ennek ellenére viszont úgy térünk vissza Maranellóba, hogy tudjuk, jó irányba haladunk, és tudjuk, hogy most van három hetünk arra, hogy folytassuk a munkát az SF-23-as optimalizálásával és fejlesztésével a következő versenyekre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!