Friss hírek

Csúnyán elrontotta Verstappen beállításait a Red Bull

Max Verstappen elmondása szerint egészen furcsa hibát követett el a Red Bull Forma-1-es csapata a múlt hétvégi Török Nagydíjon.

A holland versenyző a 2. helyről vágott neki az isztambuli futamnak, és jó ideig harcban is volt a dobogós helyekért, ám végül csak a 6. helyen ért célba, miután a Sergio Perezzel folytatott küzdelem hevében megpördült, ami miatt a bokszba kellett hajtania friss gumikért.

A fiatal pilótát a verseny után többen is kritizálták, köztük volt az 1997-es év világbajnoka, Jacques Villeneuve is.

„Két éve mondom, hogy Verstappennek le kell higgadnia, fel kell nőnie, és úgy kell vezetnie, mint egy bajnoknak – vasárnap viszont olyan volt, mintha ismét első idényét teljesítené” – mondta a kanadai. „Túl agresszív volt, ezért ismét olyan hibákat követett el, mint első Forma-1-es évében.”

Még Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója is azt mondta, a holland túl türelmetlen volt Perez mögött, a 23 esztendős versenyző azonban megvédte magát.

„Nem arról van szó, hogy túlságosan akartam – nem tehettem semmit” – mondta Verstappen a De Telegraafnak.

„Még csak nem is akartam előzni. Csak próbáltam ott lenni mögötte, de hirtelen alulkormányzottá vált az autó, aztán vége is volt. Után egy vonatban autóztam. Az aszfalt minősége is nevetséges volt, de ezzel az első szárnnyal nem tehettem semmit.”

Verstappen ugyanis elárulta, autójának első szárnya rosszul volt beállítva a futam során.

„Alapvetően minden rosszul alakult. Kiderült, hogy teljesen rossz volt az első szárnyam beállítása. Az egyik oldalon 7 fok volt az eltérés ahhoz képest, mint aminek lennie kellett volna. Ez pedig tényleg sok.”

„Általában 1 fokokat állítunk itt-ott, vagy ilyesmi. De 7 fok az nagyon sok. Mit tehet ilyen helyzetben egy versenyző? Emiatt szinte semmi sem működött.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!